Közműfejlesztés kezdődik a Tolnai úton

Közműfejlesztési projekt indult a Tolnai úton. A beruházás része járdaépítés és parkolókialakítás is a Domb utca és a Liget utca közötti szakaszon. A projekt augusztus végére fejeződik be.

Fotó: TelePaks

Közműfejlesztési projekt indul a Tolnai út Domb utca és a Liget utca közötti szakaszán. A terület előkészítése már elkezdődött. A munkaterület átadásakor Leber Ferenc, Paks alpolgármestere azt mondta, hogy nagyon komoly közműátalakítási munka startol, ami részben a Domb utca potenciális meghosszabbításához kapcsolódik. – A Domb utca, a volt konzervgyári területen keresztül egészen a 6-os útig, a tervezett igazgatási központig nyújtható meg. Ez egy lehetőség – emelte ki a körzet önkormányzati képviselője, aki szerint ennek a műszaki munkálatai itt meg lesznek alapozva.

– 142 millió forintból 77 méter ivóvíz gerincvezeték és 81 méter csapadékcsatorna építése, valamint 60 méter gázelosztó vezeték fektetése valósul meg. A kivitelező a R.E.D. Hungary Zrt – tájékoztatott az alpolgármester, aki arról is beszélt, hogy a közlekedőknek is kedvez majd a beruházás, ugyanis a szakaszon lefedik az árkot, ami parkolóként szolgál majd az autósoknak, továbbá a járda térköves burkolatot kap.

A kivitelező március nyolcadikán átvette a munkaterületet. Ettől kezdve 150 napja lesz a munkálatok befejezésére. A tervek szerint nyáron zárul a közműfejlesztési projekt, a szerződés alapján augusztus 5-re végez a kivitelező a munkálatokkal. Leber Ferenc alpolgármester a közműfelújítás idejére a közlekedőktől fokozott figyelmet, türelmét és megértést kér.