Megnyitották a Paksi Tavaszi Fesztivált

A tíz napon át tartó rendezvénysorozat nőnapi kiállítással kezdődött a Csengey Dénes Kulturális Központban március 8-án. Az érdeklődőket Leber Ferenc alpolgármester köszöntötte, közreműködött a Paksi Városi Nyugdíjasklub kórusa, a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola gyermekkórusa, valamint Tibai Eszter.

– A mai nappal elrajtol a Paksi Tavaszi Fesztivál, mely minden műfajban és minden korosztály számára tartogat valami izgalmas, váratlan és színes programot. Március 17-ig több mint 30 eseményen töltődhetünk fel kultúrával, szórakozással, egészségügyi tanácsokkal, találkozhatunk ikonikus hazai művészek előadásain. A Paksi Tavaszi Fesztivál fő attrakciója mégis az idén 45. születésnapját ünneplő Paks. A várossá avatás ikonikus helyszíne volt az, ahol most vagyunk, az atomváros 1978 novemberében átadott kultúrpalotája. Most, 45 évvel később az immár Csengey Dénes nevét viselő kulturális központ újabb nagy megújulás, korszakos mérföldkő előtt áll, amelynek tervezése már javában zajlik. A ma induló Paksi Tavaszi Fesztivál egy korábbi hagyomány felélesztése, hiszen emlékezhetünk, hogy már az 1990-es években volt ilyen néven városi rendezvény. Mindjárt a nyitónapon a nőnap ünnepe hatja át és tematizálja a fesztivált. Ezúton köszöntök minden lányt, hölgyet és asszonyt, merthogy ők hozzák életünkbe a tavaszt, a fényességet, ők jelentik számunkra a napsütést, a rügyfakadást – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Leber Ferenc, Paks alpolgármestere a Paksi Tavaszi Fesztivál programsorozatának résztvevőit március 8-án, a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Forrás: TelePaks

Az eseményen tavaszi dalokat adott elő a Paksi Városi Nyugdíjasklub kórusa és a Paksi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola gyermekkórusa. Verset Tibai Eszter mondott. A nőnap apropóján nyílt meg a fesztivál első programjaként a Nyolc nő – a jelen és a jövő című kiállítás, amit Lovászi Zoltánné, az Atomerőmű Nyugdíjasklub Egyesület képviseletében mutatott be a közönségnek. A nyugdíjas klub tagjainak, valamint a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek festményeit, keresztszemes munkáit, gyöngyékszereit láthatja a közönség egy hónapon át az emeleti kiállítóteremben. A kiállítás fővédnöke Sziklai Marianna, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. gazdasági igazgatója.

Forrás: TelePaks

A nőnapi esemény szervezője idén is Kudorné Szanyi Katalin volt, aki elmondta, hogy öröm élni egy olyan városban, ahol ennyi tehetséges ember él, a nyolc kiállító pedig letett most munkáival egy olyan névjegyet, amit követni érdemes.

A tavaszi fesztivál nyitónapján a kulturális központ földszintjén életvezetési, kozmetikai tanácsokat kaphattak az érdeklődők, ékszerek közül válogathattak és süteményeket is kóstolhattak. Este pedig, a színházteremben Kepes András Két macska voltam című könyvének bemutatója zajlott.

A tavaszi fesztivál részletes műsorterve megtalálható a Csengey Dénes Kulturális Központ honlapján, valamint a Paksi Tavasz városi programajánló füzetben is.