Ünnepi program március 15-én Pakson

Fotó: TelePaks archív

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából március 15-én 10 órakor a Szent István téren kezdődik a megemlékezés. Ünnepi beszédet mond Szabó Péter polgármester, majd Márciusi krónika címmel ünnepi emlékműsor következik a Paksi Balogh Antal Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulóinak előadásában. Felkészítők Dudásné Szentimrey-Vén Krisztina, Makó Irén, Sárosi Mária, Kalmár Nóra, Fodor Gabriella. Közreműködik a Pro Artis Alapfokú Művészeti Iskola Paksi Ifjúsági Fúvószenekara. Az ünnepség koszorúzással zárul Jámbor Pál szobránál. Kedvezőtlen időjárás esetén a Csengey Dénes Kulturális Központban tartják meg a megemlékezést. Az ünnepi est a kulturális központban lesz 17 órakor. Beszédet mond Szabó Péter polgármester. Az esten átadják a Tisztes polgár kitüntetést. A Princess Együttes műsorát láthatja a közönség. Az ünnepség zárásaként Leber Ferenc alpolgármester mond pohárköszöntőt.

 A Paksi Városi Múzeum ingyenesen látogatható március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából 9.00 és 17.00 óra között várják a látogatókat.

Március 14-én 22 órától másnap 11.30-ig a Szent István téren megállási tilalom lesz, illetve március 15-én 9.30-tól várhatóan 11.30-ig le lesz zárva a főutca Római Katolikus Plébánia és Szentháromság téri kereszteződés közötti szakasza. Ez idő alatt a helyi autóbuszjáratok módosított útvonalon közlekednek, a részletekről ide kattintva tájékozódhatnak.