Megújult a forgalmas buszmegálló

Befejeződtek a munkálatok a konzervgyári buszmegálló környezetében, az utasok a február végén megtörtént műszaki átadás előtt már használatba vehették az állomást. A járdaszakasz 35 méteren alakult át, megszűnt a balesetveszélyes, repedezett járda. A megemelt kátyúkeretből 11 millió forintot fordított a rekonstrukcióra az önkormányzat.

Mintegy 35 méteren alakult át a Tolnai út 11. környezetében a járda, a terület térköves burkolatot kapott. – A műszaki átadás lezajlott február végére – tájékoztatott Paks alpolgármestere. Leber Ferenc a projekt zárását követően elmondta, reméli, hogy minden járókelő elégedett lesz a felújítás eredményével. A városvezetés álláspontja, hogy megfelelő minőségben végezte el a munkát a Zo-Bau Kft.

Forrás: TelePaks

Nemcsak a gyalogosan közlekedőknek, hanem a buszra várakozó utasoknak is kedvezett a felújítással az önkormányzat. Szabó Péter, Paks polgármestere a legutóbbi sajtótájékoztatón elmondta, hogy rendkívül forgalmas megállóról van szó, amelynek állapota miatt már nem lehetett várni a felújítással. A végeredmény magáért beszél, ráadásul a munkálatok idejére a buszmegálló megfelelő átmeneti pótlásáról sikeresen gondoskodott a Paksi Közlekedési Kft. – összegzett a városvezető.

A kivitelező még a munkálatok közben arról tájékoztatott, hogy a bontáskor nem várt problémával szembesültek a szakemberek: járda volt a meglévő járda alatt. A bontás így valamivel tovább tartott a tervezettnél, de végül jóval a határidő előtt elkészült a rekonstrukció. A megemelt kátyúkeretből 11 millió forintot fordított a konzervgyári buszmegálló és környezetének felújítására az önkormányzat.