Szilárd útburkolat készült a Kőris közben

Határidő előtt befejeződött az útburkolat építése a Vácika utcából nyíló Kőris közben. A műszaki átadáson részt vett Szabó Péter, Paks polgármestere, valamint Leber Ferenc, Paks alpolgármestere is. A városvezetők kiemelték, hogy a példaértékű beruházást az utca lakóközössége az önkormányzat által biztosított, útépítést és közműfejlesztést célzó pályázati támogatásból valósította meg.

Fotó: TelePaks

December 8-án adták át a szilárd útburkolat kialakításának munkaterületét a Vácika utcából nyíló Kőris közben. Az út a Zo-Bau Kft. megbízásával, nettó 20 millió forintból, jóval a március 27-i befejezési határidő előtt elkészült. A március 14-i műszaki átadáson Leber Ferenc alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta, hogy példaértékű beruházásról van szó.  Kilencvenhét méter hosszú, 5 és fél méter széles és 8 centiméter vastag, térkővel borított új utca készült el a végén körforgóval, a közművek egy korábbi projektben megvalósultak meg, ugyanebben az útépítést és közműfejlesztést célzó pályázati támogatási konstrukcióban.

Ezzel a beruházással nem ért véget az önkormányzat által támogatott program. A képviselő-testület március 13-i ülésén döntött arról, hogy idén is biztosítja az a lakóközösségek számára a pályázati lehetőséget. Szabó Péter polgármester arról tájékoztatott, hogy az idei évre 50 millió forintot különítettek el a pályázati keretre. –A költségek 50 százalékát az önkormányzat biztosítja a lakóközösségek számára, ez rendkívül kedvező konstrukció – hangsúlyozta a városvezető. Szabó Péter arra buzdítja a paksi lakóközösségeket, hogy minél többen éljenek ezzel a közműfejlesztést és útépítést célzó pályázati lehetőséggel.

A feltételrendszer részletei is megtekinthetőek a paks.hu oldalon.