Tégla és panelépületek energetikai felújítására pályázhatnak

Április 29-én nyújthatnak be pályázatot a panel-, illetve a hagyományos technológiával épült házak energiamegtakarítást eredményező beruházásának önkormányzati támogatására a paksi ingatlantulajdonosok. A részletes pályázati felhívás és a kitöltendő adatlap elérhető a város honlapján.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Nyilvános pályázatot hirdet az iparosított technológiával épült lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei energia-megtakarítást eredményező beruházásainak önkormányzati támogatása céljából Paks Város Önkormányzata – erről döntött márciusi ülésén a képviselő-testület. Pályázatot nyújthatnak be az önkormányzathoz a paksi lakososok az iparosított technológiával 2008. év előtt épült meglévő lakások és lakóépületek energia-megtakarítást eredményező felújításának, korszerűsítésének támogatására.

A hagyományos technológiával épült lakások tulajdonosai, tulajdonosi közösségei számára is meghirdette energia-megtakarítást eredményező beruházásaik önkormányzati támogatására nyilvános pályázatát az önkormányzat. A pályázattal Paks város közigazgatási területén a hagyományos technológiával 2006. év előtt épült meglévő lakások és lakóépületek esetén igényelhető a támogatás.

A pályázatok benyújtására mindkét esetben 2024. április 29-én (hétfő) reggel 8.00 és délután 16.00 között lesz lehetőség. A 2024. április 29. előtt benyújtott pályázatokat a kiírásnak megfelelően nyilvántartásba veszik, de azokat vizsgálat nélkül elutasítják.

A pályázati felhívással kapcsolatos kérdéseket előzetes időpont egyeztetést követően személyesen a Paksi Polgármesteri Hivatalban Hrivikné Neidert Nóránál (7030 Paks, Dózsa György út 55-61.) hétfőn, kedden, szerdán 8.00-15.30 és pénteken 8.00-12.00 óra között, telefonon a 75/500-580-as számon vagy e-mailben az energetika@paks.hu címen lehet feltenni.

A részletes pályázati felhívás és a kitöltendő adatlap elérhető a város honlapján:
http://paks.hu/informaciok/lakossagi-palyazatok/