Idén is csatlakozott Paks a TeSzedd! akcióhoz

Paks városa minden évben a Föld napja alkalmából csatlakozik a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért mozgalomhoz. Idén, április 24-től 28-ig lehet szedni a szemetet a Tisztítsuk meg együtt Paksot! program keretében. Az összegyűjtött hulladékot a kijelölt gyűjtőhelyszínen lehet elhelyezni, amelyek összeszedéséről Paks Város Önkormányzata gondoskodik.

A kimagasló népszerűségű hulladékgyűjtési akciónak köszönhetően tavaly országszerte összesen 2200 helyszínen, megközelítőleg 1800 tonna hulladékot gyűjtöttek össze a programban részt vevő családok, iskolai közösségek, civil szervezetek.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Idén Pakson megközelítőleg 600 fő jelentkezett szemetet gyűjteni, ezek között van öt helyi iskola (Paksi Deák Ferenc Általános Iskola, Tolna Vármegyei SZC I. István Szakképző Iskola, Paksi Vak Bottyán Gimnázium, Paksi Balogh Antal Katolikus Iskola és Gimnázium és az Energetikai Technikum) három egyesület (ÖKO Munkacsoport Alapítvány, Paksi Polgárőr Egyesület, LADIK Egyesület) és a Mezőőri szolgálat. A helyi kezdeményezés gyűjtőhelyszíne az Ürgemezei szabadidő park. Szabó Péter polgármester azt mondta, fontosnak tartja, hogy környezetünket minél szebbé tegyük és figyeljünk oda arra, hogy ne szemeteljünk, ezért is csatlakozik a város évek óta ehhez a kezdeményezéshez.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

Az esős időjárás miatt az április 24-re tervezett szemétgyűjtés idejét meghosszabbították, így egészen vasárnapig (04.28.) van lehetősége gyűjteni a szemetet azoknak, akik szeretnének csatlakozni az akcióhoz. Gyűjthető bármi, ami kézzel, kesztyűben biztonságosan szedhető, zsákban elhelyezhető és elszállítható. A szemétszedéshez szükséges kesztyűk és zsákok átvehetők voltak a regisztráció során megadott gyűjtőpontokon, illetve a szervezők eljuttatták azokat a regisztrált iskolákba is. A zsákok összeszedéséről Paks Város Önkormányzata, elszállításáról és ártalmatlanításáról az Energiaügyi Minisztérium támogatásával az ÉMI gondoskodik. A LADIK egyesület szemétszedése április 27-én lesz, melyhez szintén várják a csatlakozókat. Helyszín a Duna-part, Árvíz utca (OMV kúttal szemben).

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idén 12. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával. Az akció szervezője és koordinátora az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) Az egész országra kiterjedő kampány célja, hogy önkéntes megmozdulás keretében, közösen varázsoljuk tisztábbá környezetünket.