A vége sima vendéggyőzelem

Az alsóházi rájátszásban a nyolcadik fordulóra került sor, hazai pályán fogadta az MVM-OSE Lions csapatát az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata. A sorozat harmadik körében hét ponttal (90-97) nyertek Ihringék, és ezúttal is győzelmi reményekkel mentek fel a pályára a hazaiak. A piros-kékek az eddigi hét play-out mérkőzésükből ötöt megnyertek, kétszer vesztesen hagyták el a pályát, így már teljesítették a kitűzött célt, a bentmaradást. Ezúttal Radics és Géringer hiányzott a keretből sérülés miatt.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Kékesi triplájával az ASE szerzett vezetést, Wooten zsákolása után 5-2-t mutatott az eredményjelző. A vendégek közelről találtak be kétszer egymás után, a harmadik perc közepén 5-6 volt az állás. Kékesi újabb hármasával visszavette a vezetést a paksi csapat, de egy duplával és egy távoli találattal 8-11-re átvették a vezetést. Clarance és Wooten büntetői, majd utóbbi közelije után ismét a Paks vezetett, de a hatodik perc végére visszavette a vezetést a vendégcsapat. A nyolcadik perc közepén időt kért Sebastjan Krasovec 16-20-as állásnál. Kucsora és Kovács Ákos is szerzett 2-2 pontot, de a vendégek is betaláltak egyszer közelről, oroszlányi vezetésnél ért véget az első negyed.

Nem sokat változott a játék képe, lüktető, gyors volt az iram, hol itt, hol ott estek a találatok, egyik fél sem tudott nagyobb előnyre szert tenni. A fiatalok közül Pajor és Sövegjártó is betalált távolról, de a vendégek rögtön válaszoltak. Sok volt az eladott labda mind a két oldalon, és a dobáshatékonyság sem volt a legjobb. Az utolsó percben két közelivel négy ponttal ellépett az OSE, de az utolsó találatokat a piros-kékek szerezték, Ihring hármasa és Nicholson zsákolása után egypontos hazai előnynél vonultak az öltözőbe a csapatok.

A harmadik felvonás közepéig a megszokott mederben csordogált a mérkőzés, hol az ASE, hol az OSE vezetett. Wooten zsákolt, Nicholson távolról volt eredményes, majd zsákolt egyet, 59-60-at mutatott ekkor az eredményjelző. Két közelivel ellépett a vendég, a nyolcadik perc közepén időt kért az ASE. A negyedből hátralévő időben már nem tudtak pontot szerezni a piros-kékek, míg az Oroszlány egy triplát és egy duplát is bevágott, tízpontosra növelte előnyét a harmincadik perc végére.

A negyedik negyedben a második perc végén időt kért az Atom, a vendégek két triplával és egy duplával egy 8-0-s szériával elléptek, 59-77 állt az eredményjelzőn. Ezután már csak erőlködött a hazai csapat, a vendégek könnyedén tartották az előnyüket, az egykori paksi játékos, Illés Máté kedvére dobálta a triplákat (15/15). A vége sima vendéggyőzelem lett.

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 76-91 (20-22, 26-23, 13-24, 17-22).
ASE: Wooten 19, Pajor 3/3, Kovács 4, Eilingsfeld 6, Nicholson 17/3, Kékesi 6/6, Dorogi -, Sövegjártó 3/3, Clarance 4, Kucsora 5/3, Ihring 9/3, Knowles NJ.

Sebastjan Krasovec: Nem szedtük jól a lepattanókat, rengeteg hibával játszottunk, nem ezt érdemlik a szurkolóink. Fel kell készülni a keddi meccsre, ilyet nem engedhetünk meg, még egyszer nem játszhatunk ilyen rosszul.

Kenny Wooten: Az első félidőben még elég jól játszottunk, aztán a másodikban elvesztettük a ritmust, elképzelés nélkül játszottunk. A következő mérkőzésen jobban kell játszanunk.