Elképzelésekről, tervekről beszélgettek

Útfelújítások, közösségi házak fejlesztése, építése, kihasználtságuk növelése. Ezek a fejlesztési tervek hangzottak el leginkább Szél Benjámin lakosságai fórumain. A 8-as számú választókörzet Fidesz–KDNP-s képviselőjelöltje május 27-én Csámpán, Biritón, Cseresznyésben, majd május 28-án Dunakömlődön és Gyapán várta a lakosokat.

Fórumra várta a lakosokat Szabó Péter polgármester és Szél Benjámin a 8-as számú választókörzet Fidesz–KDNP-s képviselőjelöltje május 27-én és 28-án. A képviselőjelölt a jövőben elsősorban a körzet lakóinak az elképzeléseit szeretné támogatni és megvalósítani. Az útfelújítások minden településrészen előtérbe kerültek. Emellett a településrészek lakói a közösségi házak fontosságára is felhívták a képviselőjelölt figyelmét, több helyen kérték a fejlesztésüket, kihasználtságuk növelését vagy éppen építést.

Fotó: Babai István

A városvezetés alulról építkező kezdeményezésekkel szeretné segíteni a körzethez tartozó településrészek életét. Szabó Péter a fórumokon arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy módosítanák a lakosságszám-arányos közösségi költségvetést a külső településrészeken. Ez azt jelenti, hogy az eddiginél sokkal nagyobb összeget szánnának a településeknek, amelynek felhasználásáról kizárólag a lakóközösség döntene. A polgármester emellett hangsúlyozta, hogy a nagyobb beruházásokat továbbra is Paks Város Önkormányzata biztosítja majd. Ehhez kérnek bizalmat a választóktól június 9-én.