Lezárult a felújítás első üteme

Lezárult a gyapai közösségi ház felújításának első üteme, jelentette be Szabó Péter polgármester május 28-án. Az önkormányzat 2021-ben vásárolta meg az épületet, amelyen külső és belső munkálatokat is végeztek az elmúlt években. A felújítás a tervek szerint a jövőben is folytatódik.

Fotó: Babai István

Megújultak a vizesblokkok, korszerűsödött a tető, új előteret és az akadálymentes megközelítést biztosító rámpát is kialakítottak a gyapai közösségi házban. Szabó Péter polgármester elmondta, hogy az ingatlant 2021-ben körülbelül 50 millió forintért megvásárolta az önkormányzat. A felújítás első üteme alatt rengeteg változtatást hajtottak végre az épületen. A munkálatok során figyelembe vették az energiatakarékossági szempontokat: álmennyezetet helyeztek fel, valamint kicserélték a nyílászárókat. A munkálatok során a közösségi ház kis klubhelyisége is teljesen megújult. A városvezetés a jövőben is folytatni szeretné a munkálatokat.

Fotó: Babai István

Szabó Péter hangsúlyozta, hogy élettel akarják megtölteni az épületet, így az elkövetkező öt évben az eddigiekhez hasonló ütemben haladva szeretnék teljesen felújítani a közösségi házat. A polgármester szerint egy közösség akkor erős és működőképes, ha van összetartó erő, ha van a településen közösségi élet. Mint mondta, az önkormányzat nagy hangsúlyt fektet a külső településrészekre, hiszen az ott élők is Pakshoz tartoznak, a közösség részei, és biztosítani kell számukra a megfelelő feltételeket a közösségi élethez.