Hamarosan a húrok közé csapnak a zenekarok

A július 1. és 7. közötti időszak ismét igazi csemege lesz a rock, a blues, a jazz, a gasztronómia és a borok kedvelőinek. A nagy múltú Gastroblues Fesztivál, ugyanis idén is várja a látogatókat. Egy héten keresztül Pakson klubkoncertek, sztárfellépők, templomi koncertek várják az érdeklődőket és természetesen a jótékonyság is főszerepet kap.

Forrás: TelePaks

Stílusosan a budapesti Rockmúzeum adott otthont a 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivált bejelentő sajtótájékoztatónak. A szervezők és támogatók közösen ismertették, hogy idén is lesz miért Paksra látogatni nyáron. A rock, a blues, a jazz, a gasztronómia és a borok kedvelői egy héten keresztül ezúttal is megtalálják számításaikat.

A sztárvendég Matteo Mancuso szicíliai gitárvirtuóz, Laura Cox francia rockgitáros lesz. A hazaik közül pedig az Omega Testamentum és a Blues MD is tiszteletét teszi a színpadon. A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy egy hét alatt ötven koncertet lehet megtekinteni. Fellép többek között még az Ismerős Arcok, a Deák Bill Blues Band, a Rudán Joe Akusztik és a Ganxsta Zolee & Takács Vilkó alkotta Dos Diavolos is.

Új helyszínen is lehet majd élő zenét hallgatni. Az ESZI sportcsarnok helyett, idén az Atomerőmű SE csarnokában lesznek a nagykoncertek. A módosításnak köszönhetően kedvezőbb akusztika fogadja majd az akár 1500 bulizót. Az ASE csarnokon kívül további négy helyen, az ASE étteremben, az ASE sporttelepen, a Gastroblues Klubban, valamint az evangélikus templomban lehet majd koncertet megtekinteni.

Ahogy eddig úgy idén is főszerepet kap a jótékonyság. Mind a borkóstolókon, mind pedig a Gastroblues Pikniken a kóstolójegyekből befolyó összeget a viski magyar óvoda megsegítésére ajánlják fel a szervezők.

A 32. Nemzetközi Gastroblues Fesztivál fővédnöke Süli János országgyűlési képviselő. A programot Paks Város Önkormányzata és az MVM Zrt. is támogatja. A sajtótájékoztatóról bővebb összefoglaló tekinthető meg a TelePaks Gastroblues magazinjában.