Kiállítás, koncert, divatbemutató

Orosz, belorusz, ukrán és magyar gyerekek alkotásaiból nyílt fotókiállítás a Csengey Dénes Kulturális Központban, amely május 26. és 28. között volt látható. A gyerekek olyan települések lakói, amelyek körzetében atomerőmű működik; a kiállítás egy közel nyolcéves nemzetközi projekthez kapcsolódik. A fotókiállításon a gyerekek az elmúlt évi, Altajban tartott tábor során készült természetfotóit mutatták be. A tárlatot Leber Ferenc, Paks alpolgármestere nyitotta meg.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A kiállítás estéjén nagyszabású ünnepi koncertet tartottak a Roszatom atomenergetikai konszern szervezésében, Paks Város Önkormányzata közreműködésével Paks várossá válásának 45. év évfordulója alkalmából a Csengey Dénes Kulturális Központban. A műsorban nemzetközi versenyek díjazottjai, orosz dalok és románcok előadói léptek fel, a koncert vendége a szentpétervári Terem-kvartett volt.

Fotó: Babai István/Paksi Polgármesteri Hivatal

A Rosenergoatom vállalat és Paks Város Önkormányzata együttműködésében Kologod címmel divatbemutatót rendeztek május 28-án este a kulturális központban. A siker területén: divat elnevezésű projekt győztes orosz és magyar gyermekeinek munkáiból állították össze a bemutatót, ezen kívül Szvetlána Gnatus és Székely Áron dizájnerek munkáit is láthatta a közönség.