Új mezszállító, új márka és kabalaállat a Paksi FC-nél

Minderről a klub szezonindító sajtótájékoztatóján esett szó. A klub az eddigi legsikeresebb szezonját jegyezhette: a 2011-es Ligakupa-győzelmüket és bajnoki ezüstérmüket ezúttal MOL Magyar Kupa-sikerrel és újra egy bajnoki második hellyel múlták felül. Egyedülálló identitásukkal, ami továbbra is csak magyar játékosokra épül, a tizenkilencedik szezonjukat indítják az NB I.-ben.

Forrás: paksifc.hu

Haraszti Zsolt ügyvezető azt mondta, hosszú évek munkája, hogy mára a paksi labdarúgás igazi branddé erősödött. Olyan értékük van, amin a jövőben sem fognak változtatni, és filozófiájukkal egyre több szurkolót nyernek meg. A jelenlegi játékoskeretről szólva úgy tájékoztatott, hogy nincs nagy mozgás, Ötvös érkezett, Könyves jelezte, hogy haza szeretne menni, tudomásul vették. A kölcsönben játszó fiataljaikat visszahívták, belőlük csatlakozik majd két-három játékos az első kerethez. A nemzetközi porond nemes teher, meccseik iránt nagy az érdeklődés.

Balog Judit ügyvezető bejelentette, hogy tizennyolc év után búcsúznak a JAKO-szerelésektől, melyek helyét az Absolute Teamsport Focivilág beszállításával a NIKE veszi át. Köszönetet mondott a JAKO-nak a majd két évtizedig tartó közös, hűséges munkáért. Mint fogalmazott: Nagy lépés ez a klub életében, hiszen ránk az állandóság jellemző. Rengeteg megkeresés érkezett, melyekből végül a Focivilágot választottuk a közös labdarúgás iránti szemléletünk révén.

Kresz Zoltán, a Focivilág ügyvezetője az új megállapodásról azt mondta, nagy öröm számukra, hogy a jövőben a Paksi FC-vel dolgozhatnak. Igazán lenyűgöző, amilyen teljesítményt az NB I.-ben nyújtanak. A NIKE-t nem kell bemutatni senkinek, bízunk a hosszútávú és sikeres együttműködésben, húzta alá.

A sajtótájékoztatón bemutatták a klub kabalaállatát, melynek kiválasztásánál az egyik legfontosabb szempont volt, maximálisan képviselje a magyar csapat identitását. Balog Judit elmondta, hogy a klubnak még nem volt kabalaállata, most viszont örömmel jelenthetik, hogy nemrég szó szerint megszületett. – Egy kuvasz kiskutyát választottunk. A kuvasz igazi hungarikum, ami így teljes mértékben illeszkedik klubunk filozófiájába. Innentől fogva közösen neveljük, nevéről szurkolóink döntenek majd, akikkel folyamatosan közös aktivitásokat tervezünk – mondta.

Forrás: paksifc.hu

A Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület képviseletében Szabó István elnök ismertette a kiskutyával kapcsolatos szakmai részleteket. Mint mondta, óriási megtiszteltetés, hogy mostantól részesei lehetnek annak az értékes munkának, ami a paksi labdarúgásban történik. – Sajnos manapság a kuvasz faj segítségre szorul, így ez remek felület számunkra is. Nyugodt, kiegyensúlyozott kutyus, ami rászolgált a családi szerepre, eleganciát sugároz, így maximálisan idomul a klub által kívánt szerephez – összegzett.

Töretlen identitással, teljesen megújult szerelésben és egy felettébb szerethető kabalaállattal vág tehát neki a 2024/2025-ös szezonnak a Paksi FC, mely, mint a klub hivatalos honlapján olvasható, remélik, legalább annyi örömmel szolgál majd szurkolóik számára, mint az előző.

Forrás: paksifc.hu beszámolója