Hírek röviden

Forrás: Wollner Pál

Nukleáris Újságíró Akadémiai Díjjal tüntette ki a Magyar Tudományos, Üzemi és Szaklapok Újságírói Egyesületének Elnöksége május 21-i ülésén az atomenergia békés felhasználásának jelentőségét feldolgozó szakmai publikációiért, az egyesület Nukleáris Újságíró Akadémiája tevékenységének színvonalas sajtófeldolgozásáért Gyulai Jánost és Wollner Pált, az Atomerőmű újság szerkesztőségének tagjait. A kitüntető oklevelet május 31-én az egyesület éves közgyülésén adták át Budapesten.

A Radioaktív Hulladékokat Kezelő (RHK) Kft. és a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás TETT-re Kész Napot tart június 1-jén Bátaszéken. A programon szó lesz egyebek mellett a bátaapáti hulladéktárolóval kapcsolatos idei feladatokról, a felszín alatti tárolás 2012-es megkezdésének előkészületeiről, valamint a lakossági kapcsolatok alakulásáról.

Közgyűlést tartott szerdán a Vak Bottyán Gimnázium Öregdiákjai Egyesülete. Napirenden szerepelt a választmány beszámolója, a közhasznúsági jelentés tárgyalása, valamint az ellenőrző bizottság beszámolója. A találkozón döntöttek a dr. Tarisznyás Györgyi-díj odaítéléséről is, a megtiszteltetésben idén Tóth Gergely és Berka Fanni gimnáziumi tanulók részesülhetnek.