Ismét működik a pszichiátriai szakrendelés

Újból fogadják a betegeket a Paksi Gyógyászati Központ Barátság úti rendelőjében működő pszichiátriai szakrendelésen. Az intézménybe érkezőktől azt kérik, viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot, és fertőtlenítsék a kezüket – tájékoztatott dr. Bodnár Imre, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatója. Elmondta, a szakrendelés működésének felfüggesztésére azért volt szükség, mert szeptember elején a központ két dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje, egyikük a pszichiátrián dolgozik. Hozzátette, a karanténidő letelt, és a hatósági mintavétel negatív eredményt mutatott mindkét dolgozónál, így szeptember 16-tól újra üzemel a pszichiátriai szakrendelés.

– A bejáratnál triázst kell alkalmaznunk, ez azt jelenti  hogy a betegellátás sorrendjét a veszélyeztetettség határozza meg. Abban az esetben, ha a fertőzés bekerül a gyógyászati központba, akkor korlátozni kell bizonyos szolgáltatásokat, mint a röntgen- vagy laborvizsgálatot.  Ilyenkor a szekszárdi kórházban tudnak ellátást biztosítani – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől.

Dr. Bodnár Imre arról is tájékoztatott, hogy a gyógyászati központ gyógyfürdő részlegét továbbra is zárva tartják, mivel emelkedett a városban és a környéken a fertőzöttek és a karanténban lévők száma. – A meleg, párás környezetben és az öltözők használata során sokkal nagyobb valószínűséggel terjedhet a fertőzés. Jelenleg nem tervezzük a gyógyfürdő újranyitását – emelte ki dr. Bodnár Imre.

A lakosoktól azt kérik, szigorúan tartsák be a szabályokat és legyenek türelemmel.

Fotó: TelePaks
Paksi Gyógyászati Központ Barátság úti rendelője / Fotó: TelePaks Archívum