A paksi rendőr zászlós sikere

Második helyen végzett a Paksi Rendőrkapitányság zászlósa, Farkas Piroska a rendőri karos forgalomirányító versenyen. A felmenő rendszerű versenyben az országos döntőn azonban nem ő, hanem a győztes Schaller-Boros Erika képviseli majd megyénket.

A versenyre, amelyet a Tolna Megyei Rendőr-főkapitánysággal közösen rendezett meg a megyei baleset-megelőzési bizottság, a megye öt kapitányságáról összesen tizennégyen neveztek. Rájuk előbb egy tesztlap kitöltése, majd Dunaföldváron, a Béke téren gyakorlati feladat végrehajtása várt. Mindegyik száz-száz pontot ért, mondta el Botáné Kiss Gabriella alezredes, a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára. Azt is hozzátette, hogy utóbbinál a hattagú zsűri megadott szempontokat, úgy mint a megjelenést, a határozottságot és egyértelmű mozdulatokat, megfelelő ritmust, forgalommal való kapcsolatot vett figyelembe. Idén Schaller-Boros Erika, a Tolna Megyei RFK Forgalomellenőrző alosztályának zászlósa végzett az első helyen a paksi kapitányság munkatársa, Farkas Piroska, illetve a dombóvári Fehér Adrienn előtt. Farkas Piroska régóta az élmezőnyben van, többnyire a legjobb három között zárja a versenyt.

Az országos döntőt szeptember második felében Somogy megyében rendezik, mondta el a bizottság titkára, aki azt is hozzátette, hogy a karos forgalomirányítás a közlekedési lámpák térhódításával együtt háttérbe szorul, de nem tűnik el teljesen, hiszen, ha a lámpák meghibásodnak, a forgalmas helyeken szükség van erre a nagy felelősséggel járó munkára.