Hírek röviden

A tetőt megbontva tegnap betörtek egy paksi büfébe és 50 ezer forint értékben loptak el onnan dohányárut és szeszes italt. A rongálással okozott kár 90 ezer forint, tájékoztatott a rendőrség.

Megkezdődik az Újtemplom és a Kodály Zoltán utca közötti terület rekonstrukciója. A városrész korszerűsítése során megújul a park, a járdák, a közművek, a közvilágítás és az utcabútorok is. A munkaterületet a kivitelező DC Dunakom Kft. augusztus 10-én veszi át. Ez a tömbbelső a harmadik, mely új külsőt kaphat, az elmúlt év során a Barátság úttól az Újtemplom utcáig két terület is teljesen megújult a lakótelepen.

Új szolgáltatással várja a betérőket a Pákolitz István Városi Könyvtár: információs pont nyílt az intézményben. Az épület földszintjén kialakított pultnál általános, a várossal kapcsolatos információkról, kulturális programokról, rendezvényekről, vagy akár a rendőrség által nyújtott nyaralókártya szolgáltatásról is tájékozódhatnak az érdeklődők. A földszinti pultnál ezentúl a könyvtári szolgáltatásokat is igénybe lehet venni, akár beiratkozásról, akár kölcsönzésről, illetve fénymásolásról, szkennelésről van szó. Az információs ponton keddtől péntekig, reggel fél kilenctől este fél hétig várják az érdeklődőket.