Mit nézzünk a hétvégén?

Különlegesen színes programok közül válogathatnak az aktív kikapcsolódásra vágyók a hétvégén. December 3-án 19 órától ismét vár mindenkit a Sosem Ugyanaz Comedy Klub, azaz a S.U.C.K. humorestje, melynek címe ezúttal is sokat sejtet: A zsákos ember lecsap. A művelődési központ programjára 500 forint a belépő. A ház vasárnap nem csupán a humor, a film kedvelőit is érdekes programmal kecsegteti, ugyanis 19 órától a Fertőzés című amerikai dráma forog a vásznon. A sztori szerint egy vírus mutálódik, és felfoghatatlan sebességgel terjed el az összes kontinensen. A betegség gyorsan támad, és nincs ellene gyógyszer. Néhányan azonban nem adják fel a harcot: megpróbálnak gyorsabbnak lenni a láthatatlan ellenségnél, hogy akár saját életük kockáztatásával is mentsék azt, aki még menthető. Önfeláldozó orvosok küzdenek a vírussal, az üzleti érdekekkel, a lelkes amatőrökkel, az idővel. Miközben ők is ki vannak szolgáltatva a betegségnek.

A kismamákat és gyermekeiket újabb baba-mama találkozóra várják december másodikán a Paksi Képtárban, ahol az Emberi beavatkozással készült művek című időszaki kíállítás remekeit tekinthetik meg, a művelődési központban pedig a fiatalon elhunyt Korpácsi Zoltán emlékére nyílik kiállítás 17 órakor.

Az adventi időszak keretében tartanak ünnepi gyertyagyújtást Dunakömlődön pénteken 18 órakor Vasadi Teodor paksi baptista lelkész közreműködésével a közösségi házban, ahol egyidejűleg fellép a Nagyszékelyi Kamarakórus is. Szombaton délután pedig a művelődési központ várja színes programokkal a lurkókat az adventi készülődés jegyében, a programon lesz arcfestés és ugrálóvár is, de gyertyatartó és ajtódísz készítésben is kipróbálhatják magukat az ügyeskezű nebulók. A 13 órakor kezdődő foglalkozásokat bábelőadás követi, majd a Mikulás köszönti a gyerekeket. Aki erről a programról lemaradna ne búslakodjon, ugyanis Mikulásváró játszóház várja hasonlóan színes programokkal a kicsiket vasárnap 9-13 óráig az ASE sportcsarnokban is.

Zenés Mikulás-ünnepséget szervez december 2-án 16 óra 30 perctől a Paksi Cigány Kisebbségi Önkormányzat is a polgármesteri hivatal nagytermében. Műsort adnak a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai, emellett Cseke Klára Süni zenéje szórakoztatja a vendégeket, akik mikulást is készíthetnek a kézműves foglalkozáson. Természetesen maga a Mikulás is ellátogat a rendezvényre. A Mikulás-ünnepségről, kissé talán rendhagyó módon a Demeter Egyesület is megemlékezik, ugyanis december 3-án 10 órakor túrára invitálja a gyerekeket és szüleiket a szervezet, a hosszú ürgemezei séta után pedig egy kis meglepetéssel, valamint teával és szendviccsel várja a résztvevőket.

December 3-án 18 órakor magyar népzenei est és táncház várja a táncoslábúakat a gyapai étteremben, a rendezvényen muzsikál a Szigony zenekar, a moldvai és gyimesi táncokat pedig Vass Oszkár tanítja. A belépő gyerekeknek ingyenes, felnőtteknek ezer forint.