Hírek röviden

Fotó: ase.hu
Fotó: ase.hu

Közel állt a bravúrhoz, de végül 79:75-re kikapott az ASE kosárlabdacsapata a Krasznie Krilja otthonában tegnap. A kieséséről már korábban megbizonyosodó piros-kék gárda így vereséggel búcsúzott az Eurochallenge-től.

Az MVM közgyűlése jóváhagyta a FŐGÁZ megvásárlását: az MVM átveszi a több mint 820 ezer lakossági és üzleti fogyasztót, azaz több mint kétmillió embert ellátó Fővárosi Gázművek Zrt. 49,83%-os részvénypakettjét, beleértve eszközeit és leányvállalatait, így a gázhálózati infrastruktúrát birtokló és az elosztási tevékenységet végző FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.-t is mintegy 41 milliárd forintért.

A magyar kormány előrehaladott tárgyalásokat folytat Oroszországgal több évtizedes atomenergetikai együttműködése meghosszabbításának érdekében. A két állam megállapodásának célja a paksi atomerőmű kapacitásának hosszú távú fenntartása annak érdekében, hogy a lakosság és a gazdaság olcsóbb áramhoz jusson – mondta el az MTI-nek Lázár János a gazdasági és informatikai bizottság keddi budapesti ülése után.

A Tini Tüsik karácsonyi köszöntője, a dunakömlődi óvodások műsora, kézműves foglalkozás és vásár fogadja majd a kicsiket és nagyokat a Dunakömlődi Faluház csütörtöki gyermekkarácsonyán 16.30-kor.

A dunakömlődi adventi koszorú negyedik gyertyáját december 20-án Lenkeiné Teleky Mária paksi református lelkész gyújtja meg. A közösségi házban fellép a Komjáthy Zenekar.

Paksi kórusok mellett idén már Komlóról és Mohácsról is érkeznek fellépők a Balogh Antal katolikus iskola hagyományos adventi kórustalálkozójára december 17-én 15 órakor a Jézus Szíve templomba, írja a fortunaradio.hu.

Tizenhetedik helyre rangsorolta az Energetikai Szakközépiskolát a hvg.hu. A lap az ország valamennyi gimnáziumát és középiskoláját vizsgálta egyebek között a kompetenciamérések, érettségi, valamint versenyeredmények alapján.

Az MVM Paks első helyen jutott tovább a Ligakupa E csoportjában a tavaszi fordulókra. Délczeg Gergely öt góllal gólkirály lett.