Mit nézzünk a hétvégén?

Fotó: Paksi Hírnök archív
Fotó: Paksi Hírnök archív

Az évente hagyományosan megrendezésre kerülő svábbál az idei éveben sem maradhat ki a szórakozni, táncolni szeretők programjából. Remek zenével, nagyszerű hangulattal várja batyus bálra az érdeklődőket február elsején 19 órától a paksi Német Nemzetiségi Kisebbségi Önkormányzat a dunakömlődi faluházban. Az eseményen fellép a Roger Schilling és a Die Spatzen nevű zenekar. Emellett műsort adnak a paksi német nemzetiségi iskolák tánccsoportjai és a német nemzetiségi tánccsoport. A batyus bálra 1500 forint a belépő, asztalt foglalni a 06-20-236-49-46-os telefonszámon lehet.

Katolikus farsangi bál lesz az ESZI csarnokban január 31-én 18 órakor. A zenét a mohácsi Tambura zenekar biztosítja, vendégfellépő Mészáros János Elek operaénekes.

Márton János személyes vezetésével január 31-én 18 órakor pálinkakóstolót tartanak a Tolna Megyei Különlegességek Boltjában, azaz a Tolnaricumban. Az eseményre 2500 forint a belépő.

Második lemezét ajánlja a közönség figyelmébe a nemrégiben Paks Kultúrájáért díjjal is elismert Berta Alexandra. A Lelkem a lelkeddel című CD lemezbemutató koncertjét Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban tartják február 1-jén 18 órai kezdettel.

Apró:

  • Heszberger Edina dietetikus az anyagcseretípusokról és az anyagcseremérésről tart előadást február elsején 10 órakor a Csengeyben.
  • Havas kirándulásra várják a természetkedvelőket február elsején szombaton az Ürgemezőn. A túra résztvevőihez délután 13 órakor lehet csatlakozni a Sörkert Büfénél.
  • Farsangi játszóház lesz az ASE csarnokban február 2-án 9 és 12 óra között. Lesz arcfestés, álarckészítés, légvár, csúszda és terápiás kutya bemutató is.
  • A Bízz a szerelemben cím amerikai vígjátékot vetítik január 31-én 19 órakor a Csengey mozijában.