Hírek röviden

Fotó: Szaffeauer Ferenc
Fotó: Szaffeauer Ferenc

A tél elűzéséhez szükséges különféle zajkeltők, hangszerek készítése szerepel a Dunakömlődi Faluház február 12-i kézműves programjában. A foglalkozás szerdán 16:30-kor kezdődik. Szintén a faluházba várják a mulatni vágyókat batyus jellegű farsangi bálra február 15-én 19 órától. A jelmezes felvonulás 21 órakor lesz, a belépődíj 500 forint.

Junior Expo nyílik Egerben március 7-én, amely a 35 évesnél fiatalabb vállalkozók díjmentes bemutatkozására ad lehetőséget. A résztvevőket a kamarák, önkormányzatok, civilszervezetek, cégek ajánlása alapján szakmai zsűri választja ki, a legtehetségesebbek díja New York-i út lesz, írja a fortunaradio.hu. Tolna megyéből négy vállalkozás jelentkezett, közte két paksi is.

A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az országgyűlési választás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a választópolgárokat, hogyan szerepelnek a névjegyzékben. A 8,1 millió választópolgárnak legkésőbb február 17-ig postázzák az értesítőt a lakcímére, ha valaki ezt nem kapja meg, akkor a jegyzőnél, azaz a helyi választási iroda vezetőjénél jelezheti, ekkor új értesítőt állítanak ki számára.