Sportos hírek

A kép csak illusztráció. - Fotó: Paksi Hírnök archív
A kép csak illusztráció. – Fotó: Paksi Hírnök archív

Ez év májusában megfelelő létszám esetén kishajó-vezetői tanfolyam indul, így a vízi sportok szerelmeseinek lehetősége nyílik helyben motorcsónak és vitorlás vezetői engedély megszerzésére. A vizsgára való felkészítést a Nemzeti Közlekedési Hatóság által akkreditált képzőszervezet végzi, legalább 20 résztvevő esetén az elméleti felkészítésre Pakson kerül sor. A jelentkezéseket április 18-ig a Csengey Dénes Kulturális Központban, illetve a kisterseg@paksivmk.hu címen várják. Bővebb információt a ház honlapján olvashatnak.

A hétvégén megtartották a szokásos téli erőfelmérőt a fiatal kajak-kenusoknak, ezúttal Szegeden. A közel 60 paksi fiatal remekül teljesített, volt olyan versenyszám, ahol a dobogó mindhárom fokát ASE-s versenyző foglalta el. A februári viadalnak az a célja, hogy a fiatalok képet kapjanak állapotukról, hogyan is állnak az ellenfeleikhez képest, hogy sikerült a téli alapozás. A csongrádi megyeszékhelyen ötszáznál is több sportoló gyűlt össze. Mind Pupp Noémi, mind Koleszár Zoltán válogatotthoz méltón szerepeltek és nyerték meg a versenyt.

Hétfőn este tartották Budapesten, a Puskás Étteremben a Four Four Two magazin díjátadóját, amelyen az elmúlt esztendő legszebb gólját jutalmazták. A legjobb tízbe bekerült az MVM-Paksnál játszó Könyves Norbert találata is, amit tavaly áprilisban a Győr elleni idegenbeli bajnoki kilencvenedik percében lőtt. Könyves találata az előkelő ötödik helyet szerezte meg.