Péger János kapta a Paks Közbiztonságáért kitüntetést

Péger János a díj átvétele után köszönetet mondott a családjának, a kollégáinak, vezetőinek és a város vezetésének. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök
Péger János a díj átvétele után köszönetet mondott a családjának, a kollégáinak, vezetőinek és a város vezetésének. Fotó: Szaffenauer Ferenc/Paksi Hírnök

Dr. Péger János vehette át kiváló munkájáért a Paks város közbiztonságáért kitüntetést. Ahogy a méltatásban elhangzott a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1999. július 1-én szerelt fel a Paksi Rendőrkapitányság állományába nyomozóként. 2004 decemberétől 2006 februárjáig a főkapitányság felderítő osztályának kiemelt főnyomozója, majd a Paksi Rendőrkapitányságon a vizsgálati alosztály vezetője. 2007 októberétől bűnügyi osztályvezetőként dolgozik, 2010 február közepétől pedig a kapitányságvezető helyettesítését is ellátja.

Munka mellett szerzett jogi diplomát Pécsen, mégpedig kiváló eredménnyel. A bűnügyi osztály vezetőjeként felügyeli, szervezi és irányítja a paksi járás bűnügyi tevékenységét, megyei összehasonlításban is példaértékű eredményességgel, szakmai alázattal, mély hivatástudattal. A feladatait folyamatosan magas színvonalon, pontosan látja el, és ezt várja el a beosztottjaitól is, a maximális fegyelmezettség betartása mellett.

Több esetben részesült már különböző szintű elismerésben. Kollégái, alárendeltjei szakmai felkészültségét, hivatástudatát, emberi tartását elismerik, példának tekintik. Erőt, eszközöket megfelelően szervezve, az ismertté vált bűncselekmények elkövetőinek elfogása érdekében irányítja, vezeti kollégáit, részt vesz az ügyek „aprómunkáiban”. Hivatása a paksi járás bűnügyi helyzetének javítása, közbiztonsága, a rend iránti elkötelezettség.

Az ünnepi délután műsort adott a Kvint Stúdió Cseke Klára vezetésével és Tisza Veronika. Átadták a rendezvényen a Környezetünkért díjat is, amelyet a Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág tagóvodájának nevelőközössége vehetett át, erről külön cikkünkben ide kattintva olvashatnak. Bővebb beszámolónkat az eseményről a Paksi Hírnök április 27-én megjelenő számában olvashatják.