Tragédia Dunakömlődön: meglőttek egy férfit

Pisztollyal lőtték mellbe a férfit. Fotó: Pixabay
Pisztollyal lőtték mellbe a férfit. Fotó: Pixabay

Vita, majd verekedés bontakozott ki két férfi között szombaton délután, Dunakömlődön. A veszekedés addig fajult, hogy egyikük magához vett egy fegyvert és meglőtte vitapartnerét. A sérült férfi információink szerint kritikus állapotban van, Budapesten, a Honvéd Kórházban ápolják.

Dunakömlődi olvasónk értesítette lapunkat arról, hogy szombaton délután súlyosan megsebesített egy helybeli férfi egy másik, szintén Dunakömlődön élő fiatalembert. Olvasónk szerint egy építkezésen bontakozott ki a szóváltás, amely során az idősebbik férfi hazament, fegyvert vett magához és mellkason lőtte vitapartnerét. A sérültet mentőhelikopter szállította Budapestre.

A rendőrség szóvivőjét nem sikerült elérnünk, a településrészi önkormányzat elnökét viszont igen. Spiesz József azt mondta, nem tartózkodott otthon, de az eset híre természetesen hozzá is eljutott. – Nagyon megdöbbentett engem is, hiszen Dunakömlőd egy nyugodt, csendes település – fogalmazott. A történtekről, ami megrendítette a település lakosságát, nem kívánt állást foglalni.

Úgy tudjuk, hogy a 41 éves elkövető Flóbert pisztollyal lőtte meg a 35 éves sértettet. Feltehetően volt engedélye, hiszen közismert, hogy szenvedélyes vadász, több fegyvere is van. A férfinek, aki információink szerint ittas állapotban lőtt, életveszélyt okozó testi sértésért vagy emberölési kísérletért kell felelnie.