Lakossági fórummal egybekötött fogadóórákat tartottak a PDF-es képviselők

Fotó: TelePaks
Fotó: TelePaks

Lakossági fórummal egybekötött évindító fogadóórát tartottak a hármas és a négyes körzetek önkormányzati képviselői, Horváth Zoltán (PDF) és Mezősi Árpád (PDF). Heringes Anita (PDF) önkormányzati képviselő is részt vett a fórumon, aki elmondta, a cél az volt, hogy a 2020-as költségvetés tervezése és elfogadása előtt beszélgessenek a lakossággal arról, hogy milyen problémákra várnak megoldást.
Horváth Zoltán, a hármas választókörzet képviselője azt nyilatkozta a TelePaks televíziónak, hogy az idősek otthonától kezdve, a közlekedési koncepción át, az utak, járdák állapotával, és a szolgáltatásokkal kapcsolatos észrevételeiket ugyanúgy megosztották velük a megjelentek, mint a közvetlen lakókörnyezetükben tapasztalt problémákat.
Mezősi Árpád, a négyes választókörzet képviselője azt mondta, hogy nagyon aktívak voltak a választópolgárok. – Rengeteg dolgot felvetettek, ahhoz hasonlóakat, amiket mi is megfogalmaztunk már korábban. A költségvetés tárgyalásakor figyelembe vesszük a fórumon elhangzottakat – összegzett. A képviselők a fogadóórák 2020-as időpontjairól is tájékoztatást adtak az érdeklődőknek.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Az ötös és a hatos választókörzetek önkormányzati képviselői, Kudorné Szanyi Katalin (PDF) és Barnabás István (PDF) másnap a Csengey Dénes Kulturális Központban tartottak lakossági fórummal egybekötött fogadóórát Heringes Anita (PDF) önkormányzati képviselővel együtt.
A választások óta eltelt időszakban elvégzett feladatokat Kudorné Szanyi Katalin ismertette, majd Barnabás István fogalmazta meg a város költségvetésének elosztásával, felhasználásával kapcsolatos aggályait.
Kudorné Szanyi Katalin, aki a Pollack Mihály utca, Építők útja, Kishegyi út és Gesztenyés utca által határolt területek, vagyis az úgynevezett „B” szektor (ötös választókörzet) képviselője, így összegzett: Úgy gondolom, hogy ebben a választókörzetben túl nagy gondok nincsenek, a panelfelújítások megtörténtek egy-két épület kivétel, amelyek önkormányzati tulajdonban vannak, itt kell sürgősen beavatkozni. Összességében megújult a „B” szektor, vannak területek, amelyek nagyon jó állapotúak. Apró hibák, hiányosságok még vannak. A közeljövőben szeretnénk a járdákat és az előkerteket rendbe tenni. Hozzátette, hogy egyre több idős ember él a lakótelepen, akiknek komfortérzetén mindenképpen javítani kell közösségi terek kialakításával, padok kihelyezésével.

-fg- -lk-