Vállalkozói Információs Pontot nyitottak

A megnyitó résztvevői. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
A megnyitó résztvevői. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Vállalkozói Információs Pontot nyitottak az egykori Mecsekérc épületben a 6-os főút mellett. A PIP Közép-Duna Menti Térségfejlesztési Nonprofit Kft. által létrehozott iroda ünnepélyes megnyitóján Paks Város Önkormányzata, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. és a Paks II. Zrt. képviselői mellett részt vett dr. Becskeházi Attila, a paksi atomerőmű kapacitásának fenntartásához kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésért, innovációért és lokalizációért felelős államtitkár és Süli János, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter.

Süli János utalt arra, hogy korábban már megnyílt a város központjában egy információs pont, amely elsősorban a Paks II. Zrt. munkavállalói családtagjainak nyújt segítséget, akár 24 órás telefonos szolgálattal is; a Vállalkozói Információs Pont ezzel szemben a munkáltatókkal, cégvezetőkkel, a beruházáshoz kapcsolódó munkák iránt érdeklődőkkel történő kapcsolattartás útja lenne. A vállalkozói információs ponthoz betérők könnyen nyomon tudják követni a kiírt pályázatokat, a függőben levő munkákat, a terveket, megtudhatják, kihez fordulhatnak kéréseikkel: az államtitkársághoz, a PIP Nonprofit Kft.-hez, vagy a Paks II. Zrt.-hez.

– A Vállalkozói Információs Pont épülete nem csupán központi fekvése miatt figyelemfelkeltő. A homlokzat színvilága, és hogy látható a Paks II. leendő épületeinek helye is, a szakemberek kreativitását dicséri. Mindezt látva talán az is betér ide, akinek az információs pont nem volt úti célja – tette hozzá a miniszter. Süli János hangsúlyozta, hogy a Vállalkozói Információs Pont megnyitása is azt mutatja, hogy az atomerőmű-beruházás egyre inkább abba a fázisba kerül, amelyben már nem csak az előkészítéssel kell foglalkozni, hiszen a megvalósítás irányába haladnak.

Süli János, az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök
Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök