Komfortosabb lett a csámpai közösségi ház udvara

Folytatódott a csámpai közösségi ház udvarának korszerűsítése. A munkálatok során újabb udvarrész kapott szilárd burkolatot.

A csámpaiak kérésére, részönkormányzati keretből, 75 négyzetméternyi terület kapott betonburkolatot a településrész közösségi házának udvarán 2019-ben. A komfortjavító korszerűsítés idén folytatódott: 130 négyzetméter területet térköveztek le. A részönkormányzat kérésére megvalósult fejlesztésre a számukra elkülönített keretből biztosítottak forrást. Bruttó 2,5 millió forintból készült el az idei esztendőre ütemezett udvarburkolás, a terület így megfelelő helyszínt biztosít a szabadtéri programok biztonságos lebonyolításához. A munkálatok szeptember elején indultak, a teljesítési határidő szeptember 30. volt.

– Szeretnénk, ha minél több csámpai használná a közösségi házat, egyre több színvonalas programot bonyolíthatnának le a részönkormányzat szervezésében. Ezt segítendő további fejlesztéseket is tervezünk, CLLD-s pályázati forrás felhasználásával játékeszközöket telepítünk a ház udvarára, várhatóan még idén – tájékoztatott Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere.

Feil József részönkormányzati képviselő mutatja a megújult udvarrészt. Fotó: Szép Zsóka /TelePaks
Feil József részönkormányzati képviselő mutatja a megújult udvarrészt. Fotó: Szép Zsóka /TelePaks

– Örültünk az újabb fejlesztésnek, hiszen így már csapadékos időben is kulturáltan lehet megközelíteni a közösségi házat, emellett a nagyrendezvényeken felállított nagysátor megközelíthetősége is biztosított esőben is. Szeretnénk még, ha a romos melléképületet is lebontanák, hogy tovább szépíthessük a ház környezetét – mondta el Feil József csámpai részönkormányzati képviselő.