Véradóbarát munkahely lett az Energetikai Technikum és Kollégium

Véradóbarát Munkahely elismerést kapott az Energetikai Technikum és Kollégium. Az ezzel járó réztáblát Gulyás Katalin, a megyei Vöröskereszt elnöke adta át Csanádi Zoltán igazgatónak és Boczek Katalin adminisztrátornak a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Csanádi Zoltán és Boczek Katalin átveszik az elismerést Gulyás Katalintól. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az évente egy alkalommal adható elismerést a Magyar Vöröskereszt Tolna megyei Szervezetének javaslata alapján az országos szervezet jóváhagyásával nyerte el az Energetikai Technikum és Kollégium, csaknem egy évtizedes tevékenységéért. Az intézmény évek óta ad helyet a véradásoknak, amelyeken magas számban vesznek részt diákok és dolgozók egyaránt.  A véradók száma évről évre egyre magasabb, átlagban 80 fő jelenik meg az eseményeken, de volt olyan alkalom amelyen több mint 100 fő vett részt – tudtuk meg Boczek Katalintól, a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium adminisztrátorától, a véradás szervezőjétől.

Véradásra, minden 18. évét betöltött személy jelentkezhet. Egy alkalommal akár három élet megmentésére elég vért tudnak adni a résztevők, ezért is tartják elengedhetetlenek, hogy a diákok próbálják ki, és vegyenek részt a véradásokon – tájékoztatott Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója. – Intézményünkben fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalásra nevelést – emelte ki Csanádi Zoltán, a Paksi Energetikai Technikum és Kollégium igazgatója. Hozzátette, ő maga is gyakran ad vért, ezzel ösztönözve a diákokat a véradásra.

A vöröskereszt az elmúlt évben a járvány miatt nem tarthatta meg a szokásos véradását az iskolában, emiatt az idei év márciusában szeretnék ezt pótolni.