Hamarosan érkezik az új röntgengép

Új röntgengépet szerez be hamarosan a Paksi Gyógyászati Központ. A korszerű berendezésre 250 millió forintot biztosít Paks Város Önkormányzata a 2021-es költségvetésből.

A korábbi röntgengép a Paksi Gyógyászati Központban. Fotó: Babai István/Paksi Hírnök archív

A szakemberek már elvitték a közel tizenhét éves röntgengépet a Paksi Gyógyászati Központból. Az eszközhöz már nem tudott a gyártó cég megfelelő szervizelést és alkatrészeket biztosítani, így szükségessé vált a berendezés lecserélése. Hamarosan megérkezik a központba az új röntgengép, amihez kicserélik az informatikai rendszert is megfelelőre. – Kiírtuk a nemzetközi közbeszerzést, aminek a nyertese kiválasztásra került, illetve a szerződéskötés is megtörtént és a forrás is rendelkezésre áll. Ennek köszönhetően elkezdhettük a munkálatokat – tudtuk meg dr. Bodnár Imrétől, a Paksi Gyógyászati Központ főigazgatójától. Hozzátette, modernebb lesz a képalkotása, és sokkal gyorsabb is lesz az új röntgengép, így még korszerűbb ellátást biztosíthat a Paksi Gyógyászati Központ.

A beruházáshoz szükséges negyedmilliárd forintot Paks Város Önkormányzata biztosítja a 2021-es költségvetésből. A korszerűsítés pontos ütemterv alapján megy végbe. – A helyiség, ahonnan elvitték a régi röntgengépet, most üresen áll. A szomszédos teremben viszont továbbra is használják a régebbi típusú röntgent. Amint megérkezik az új berendezés, megtörténik az üzembe helyezés, a próbaüzem és az oktatás, ezt követően használható majd a berendezés a betegellátásban – tájékoztatott a központ főigazgatója.

A Paksi Gyógyászati Központ a páciensek türelmét kéri a következő hetekben, amíg a beruházás tart.