Forgalmirend-változás a Szentháromság tér felújítása miatt

Szentháromság tér. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Szentháromság tér felújítása miatt várhatóan 2021. március 1-jétől a kivitelezés befejezéséig lezárják a teret a határoló utcák csatlakozásában (Deák Ferenc utca, Petőfi utca, Kálvária utca, Anna utca). A gépjárműforgalmat kizárják, a gyalogos forgalom továbbra is biztosított lesz. A környező utcákban az alábbi ideiglenes forgalomkorlátozások lépnek életbe:

Az Anna utca Deák Ferenc utca és a Hegyalja utca közötti szakasza kétirányú lesz a parkolás megtiltásával. Ezen a szakaszon az út mindkét oldalán a parkolás tilos lesz.  Arra kérik az Anna utcai lakókat, hogy a megadott időszakban a gépjármű-közlekedést csökkenteni szíveskedjenek az útszakaszon, illetve lehetőség szerint a parkolást az ingatlanukon belül oldják meg.

Az Anna utca Hegyalja utca és Szentháromság tér közötti szakasza zsákutca lesz, ahol az iskola és az utca szűk keresztmetszete miatt a reggeli és délutáni órákban a behajtás és parkolás nem javasolt.

A Petőfi, Hidegvölgy, Üstökös utcák forgalomcsillapítása érdekében ideiglenes, szilárd burkolatú útszakasz épül ki a Haladás és a Virág utca között.

A Kálvária utca és az Öreghegy utca a Szőlőhegy utcától a Szentháromság tér felé zsákutca lesz. Az Öreghegy, a Malomhegy és a városközpont között a Munkácsy utca–Hegyalja utca–Anna utca–Deák Ferenc utca nyomvonalon lehet közlekedni.

A Paksi Bezerédj Általános Iskola főbejáratát lezárják, a diákok a munkaterületet elkerülve az Anna utcai és a Deák Ferenc utcai bejáratokon keresztül közelíthetik meg az iskolát.

Amennyiben a fent leírtakkal kapcsolatosan kérdés merülne fel, úgy a Paksi Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán Lovász Aranka beruházási ügyintéző kereshető (telefon: 06/75/500-505). A kiviteli terv a város honlapján megtekinthető, ide kattintva is elérhető.