Változik a PKK autóbuszainak járatútvonala a Szentháromság tér lezárása miatt

A Szentháromság tér átépítésének várhatóan 6 hónapos időtartama alatt a Paksi Közlekedési Kft. járatai a Szentháromság tér megállóhelyet kihagyják – tájékoztat a Kft. A változás 2021. március 1-jén lép életbe. A járatok minden más megállóhelyet érintenek.

A Szentháromság tér, a felújítás kezdete előtt. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks
A Szentháromság tér, a felújítás kezdete előtt. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A tér lezárása a Paksi Közlekedési Kft. járatai közül csak a 3-as vonalat érinti. Az itt közlekedő autóbuszok a Szentháromság tér megállóhelyet elkerülik, ott sem felszállásra, sem leszállásra nem lesz lehetőség. A forgalmi korlátozás miatt a járat útvonala is változik erre az időre. A korlátozás feloldása után a járatok visszatérnek eredeti útvonalukra.

A módosítás a lezárás miatt elkerülhetetlen, a társaság azonban kiemelt figyelmet fordít rá, hogy egyetlen, tömegközlekedésbe bevont városrész se maradjon ki miatta a szolgáltatásból. Ez azzal jár, hogy a buszok olyan utcákat érintenek az átmeneti időszakban, ahol egyébként nem szokták meg a lakók a tömegközlekedés jelenlétét. Kérik a lakosságot, hogy legyenek figyelemmel a közlekedés, a parkolás és a mindennapi élet során arra, hogy a szolgáltatás biztosítása érdekében a buszok a Jámbor Pál utcán is közlekedni fognak.

Jámbor Pál utca és a Kossuth Lajos utca találkozása. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az autóbuszállomásról induló autóbuszok a Dózsa György út 32. megállóhely (1-es posta) után balra befordulnak a Kossuth Lajos utcába, majd onnan jobbra fordulva végigmennek a Jámbor Pál utcán, és ráfordulnak a Petőfi utcára. Végigjárják a Bástya, Üstökös és Nyár utcai megállóhelyeket a megszokott rend szerint, majd a korábbi útvonalat a fordított irányban végigjárva a Petőfi utcáról jobbra letérnek a Jámbor Pál utcára, annak a végén a Kossuth Lajos utcán lejönnek, majd a Dózsa György úti kereszteződésben balra fordulva megállnak a Szent István téren. Ezután tovább mennek a Deák Ferenc utcán, és az Anna utcára fordulva a szokásos módon fejezik be a járat útvonalát.

Az Öreghegy utcából induló autóbuszok a Munkácsy Mihály utcán leérkezve a megszokott rendtől eltérően, az átépítés miatt átmenetileg kétirányúsított Anna utcán balra fordulnak, végigmennek rajta, és a Deák Ferenc utcán ismét balra fordulva kimennek a 6-os főútra. A főútról az Erzsébet Nagy Szálloda mögött érkeznek be a Deák Ferenc utcára, amin balra fordulva megállnak a Szent István téren. Ezt követően végigjárják a Kossuth, Jámbor, Petőfi utcákat a fent már leírt módon, majd a járatot a Dózsa György út 32. megállóhellyel (OTP) folytatva a megszokott módon fejezik be.

Anna utca kereszteződés. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks