Nem sikerült nyerni Pécsett

A magyar férfi kosárlabda-válogatott Eb selejtező mérkőzései miatt három hétig szüneteltek az első osztály küzdelmei. Egy rossz sorozat – hét mérkőzésből öt vereség – után, ma este (02.27.) Pécsett adva volt a lehetőség a javításra. A paksi és a hazai csapatnál is mindenkire számíthattak a szakmai stábok.

A hazaiak kezdtek 3-0-ával, de Lóránt és Jackson közeli találataival átvette a vezetést a paksi csapat. Shepard és Valerio-Bodon is betalált, tovább nőtt a piros-kékek előnye. Lóránt újabb közelije után 6-12-őt mutatott az eredményjelző, időt kért a Pécs az ötödik percben. Shepard 2+1-e után hét pontra nőtt az előny, de ez inkább a fekete-fehéreket tüzelte fel. A következő percekben lassan elfogyott az előny, Paige triplája után 17-21 volt az állás, de a dudaszó előtt pár másodperccel a pécsiek is betaláltak távolról, egy pontra csökkent az előny.

A második negyed elején 5-0-ával indítottak a hazaiak, de ekkor még Eilingsfeld révén jött rá a válasz, a paksi magas ember két 2+1-ével, és egy duplájával sikerült tartani a lépést. Az ötödik percben egy eladott labdával könnyű kosarat szerzett a Pécs, időt kért az ASE. Gulyás Milán zsákolt egyet, csakhogy előtte és utána is egy-egy hazai hárompontos landolt a paksi gyűrűben, egyre inkább nyílt az olló. Capers háromszor egymás után is eredményes volt, de a társakról ez nem volt elmondható, a fekete-fehérek viszont kihasználták a lehetőségeiket, és jelentős előnyre tettek szert a húszadik perc végére.

A nagyszünet után az ASE magához ragadta a kezdeményezést, és Jackson, valamint Capers révén öt pontra felzárkózott. A hazaiak több mint három percig nem találtak a paksi gyűrűbe, de nem tudta ezt kihasználni Braniszlav Dzunics csapata, ők is sorra hagyták ki a lehetőségeiket. Ezután felváltva estek a kosarak, majd kilenc ponttal ellépett a hazai társaság, azonban Eilingsfeld és Velkey tripláival, valamint Shepard közelijével 58-54-re feljöttek a piros-kékek. Kovács Ákos, majd Eilingsfeld is betalált, csak az volt a baj, hogy az ellenfél is pontokat szerzett. Az utolsó találatot Velkey szerezte a gyűrű alól, szoros végjátékra volt kilátás.

Kevés találat esett a negyedik negyed elején, aztán Capers, majd Lóránt is dobott egy triplát, 68-68-nál időt kért a pécsi csapat a negyedik percben. Shepard közelije után már a paksi csapatnál volt az előny, megtorpantak a hazaiak, de az ASE ahelyett, hogy tovább növelte volna az előnyt, sorra hagyta ki a lehetőségeket, rossz passzoknak és értelmetlen faultoknak köszönhetően. Rendezte sorait a Pécs – hiába kért időt az Atom –, és egy 9-0-ás szériával, hét ponttal ellépett. Az utolsó percekben már nem tudtak visszajönni a piros-kékek, és újabb vereséget szenvedtek.

PVSK-Veolia – Atomerőmű SE 85-78 (20-21, 29-18, 17-23, 19-16).
ASE: Shepard 11, Jackson 8/3, Lóránt 7/3, Kovács Ákos 4, Eilingsfeld 17/3, Valerio Bodon 5, Capers 16/6, Gulyás 2, Kis Raul -, Paige 3/3, Velkey 5/3.

A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com
A kép illusztráció. Fotó: www.pixabay.com