Sajtótájékoztatót tartott Heringes Anita

Nemtetszésének adott hangot a vagyongazdálkodási rendelet módosítása kapcsán Heringes Anita, a Paksi Deák Ferenc Egyesület (PDF) képviselője ma (07.01.) sajtótájékoztatón. Mint mondta, a szerdán tartott (06.30.) rendkívüli ülésen napirenden volt a rendelet azon részének módosítása, mely szerint a Paksi Fejlesztési és Vagyongazdálkodási Zrt.-vel (PFV Zrt.) kötendő projektszerződésekhez a képviselő-testület vagy a gazdasági bizottság döntése szükséges. – Mostantól csak a költségvetés elfogadásakor határoz a képviselő-testület a kisebb felújításokra vonatkozó keretről, ennek erejéig pedig a polgármester saját hatáskörben dönt – vázolta a módosítás lényegét Heringes Anita, hozzátéve, hogy a döntéshez minősített többségre volt szükség, a Fidesz-KDNP frakció megszavazta a módosítást.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hangsúlyozta, hogy jobban hisz a demokráciában, abban, hogy közösen jobban tudnak dönteni ezekben a kérdésekben, amire a módosítás miatt már nem lesz lehetőség. – Az egyszemélyes döntés az nem demokrácia – húzta alá, hozzátéve, hogy szerinte pont annyi idő a testületi, bizottsági döntés, mint ha a polgármester egyszemélyben dönt, hiszen ha szükséges volt, mindig gyorsan össze tudtak ülni.

Heringes Anita azt is elmondta a sajtótájékoztatón, hogy a testület módosította a Bóbita bölcsőde alapító okiratát. Kérdésükre megtudták, hogy a Kápolna utcai bölcsődében ősztől hat csoport működik, az Ifjúság úti intézményben pedig kettő. – Sürgettük, hogy mielőbb legyen megoldás ennek a két csoportnak az elhelyezésére a lakótelepi épület felújításának idejére – mondta. Kiemelte, fontosnak tartják, hogy minél több bölcsődei férőhely jöjjön létre, különös tekintettel az atomerőmű beruházásra.

Arra is kitért, hogy korábbi ígéretüknek megfelelően kezdeményezték a Paksi Hulladékgazdálkodási Kft. közszolgáltatási szerződésének felülvizsgálatát. – A képviselő-testületnek egyeztetnie kell a szolgáltatóval a hulladékszállítás rendjéről, különös tekintettel a szelektív hulladékra és a zöldhulladékra. Úgy kell ezt újra gondolni, hogy a szállítás rendje a lehető legjobb legyen Paks lakosságának.

– A város szélén építendő munkásszálás kapcsán lett volna egy lakossági fórum, ami a pandémiás helyzet miatt végül elmaradt. Kértük, hogy ez a lakossági fórum valósuljon meg, mert érdekli a paksiakat a téma – összegzett Heringes Anita.