A Szolnok nyerte a mérkőzést

A férfi NB I/A-s kosárlabdabajnokság második fordulójában ismét az ASE volt a pályaválasztó, a szekszárdi sportcsarnokban fogadták Kovácsék a Szolnoki Olajbányász csapatát. Az Atomerőmű az első fordulóban hosszabbításban kapott ki két ponttal az Alba Fehérvártól, míg a Szolnok egy ponttal nyert hazai pályán a Szeged ellen. A piros-kékeknél bemutatkozott az utolsóként igazolt Djukanovic.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Eilingsfeld két közelijével tartotta a lépést az ASE, a harmadik percben két vendégbüntető után 4-6-ot mutatott az eredményjelző. Ezután kimaradt pár paksi támadás, a Szolnok pedig elsüllyesztett egy duplát és két triplát, rögtön időt kért Teo Hojc, az ötödik percben 4-16 volt az állás. Sikerült közelebb jönni, egy kilenc-kettes rohammal, Karosi, Brown és Melvin hármasára csak egy kétpontos érkezett válaszul. Megtört a lendület, ismét tíz fölé nőtt az Olaj előnye, Eilingsfeld büntetőivel sikerült feljönni 19-28-ra. Az utolsó találat Djukanovic középtávolija volt.

A második felvonás elején két közelivel tovább nőtt a Tisza-partiak előnye, közel három és fél percet kellett várni az első paksi kosárra, Brown triplája után rögtön időt kért a Szolnok. Melvin pontjaival zárkózott az ASE, de jött néhány hiba, majd Frank sportszerűtlen megmozdulása a saját palánk alatt, a megítélt büntetőkkel újra tíz pont lett a vendégek előnye. Az utolsó percekben Buljevic volt eredményes kétszer is közelről, ennek köszönhetően nyolc pontra csökkent a hátrány a huszadik perc végére.

Eilingsfeld közelijével indult a második félidő, majd két büntetőt is értékesített az erőcsatár, két perc elteltével maradt a nyolc pont szolnoki előny. Kemény mezőnyharc volt mind a két oldalon, kevés ponttal, sokszor esetleges befejezésekkel. A negyed közepén aztán végre beestek a paksi dobások, Melvin közelije, majd Eilingsfeld és Brown távolija után 50-54-re alakult a mérkőzés állása. Nem sikerült megtartani a szoros állást, a Szolnok pillanatok alatt dobott három triplával ellépett, időt kért az ASE. A végjátékban Djukanovics és Brown pontjaival hét pontra feljöttek Brownék.

Az utolsó felvonás elején nagyon belekezdett a vendég, amit rádobtak az szinte mind be is esett, a hazai kísérletek pedig sorra kimaradtak. A hatodik perc végén a szolnoki tizenharmadik tripla – a negyedben az ötödik – után időt kért az ASE, de már nem sikerült visszakapaszkodni.

Atomerőmű SE – Szolnoki Olajbányász 67-90 (21-31, 17-15, 18-17, 11-27).
ASE: Frank -, Brown 18/12, Pajor -, Kovács 5/3, Eilingsfeld 15/3, Brzoja 2, Buljevic 8, Djukanovic 5, Kis -, Karosi 3/3, Szalai -, Melvin 11/3.