Paksi Közlekedési Kft. – Ünnepi jókívánságok

Izgalmas év volt a 2021-es a paksi tömegközlekedés életében, olvasható a Paksi Közlekedési Kft. honlapján. Mint írják, a társaság év elején ingyenes promóciós járatokkal mutatkozott be, majd a szakértőkkel és a lakosság képviselőivel közösen kialakított menetrend szerint megkezdte a helyi közösségi személyszállítási tevékenységét. Az év során a paksi lakosság megismerte és megszerette a teljes mértékben elektromos meghajtású járműflottát.

Elektromos busz. Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az idei év során elkészült a Szentháromság tér rekonstrukciója. Az átépítés ideje alatt járataik terelt útvonalon közlekedtek. Paks Város Önkormányzata megrendelésében megkezdődött a cég komplex telephelyének kivitelezése, ahol irodaépület, szervizcsarnok és autóbuszmosó is helyet kap, míg a töltőinfrastruktúra kiépítése még a 2020-as év projektje volt.

Arról is írnak, hogy 2021-ben a paksi elektromos autóbuszok több mint 484.ezer km-t tettek meg a város útjain. Dízelüzemű járműflottával ugyanez a futásteljesítmény kb. 850 tonna CO2 termeléssel járt volna, miközben a Paksi Közlekedési Kft. autóbuszai 100 százalékban elektromos meghajtásúak, vagyis közlekedtetésük minimális emisszióval jár. Mivel az elektromos áram olcsóbb a nyersolaj alapú üzemanyagnál, ezért a paksi tömegközlekedés nem csak környezetkímélőbb és kényelmesebb, de egységáron számolva gazdaságosabban is üzemeltethető a hagyományos megoldásoknál.

Kiemelik, hogy köszönik minden utasuknak a megtisztelő bizalmat. Azzal zárják ünnepi üzenetüket, hogy válasszák őket jövőre is egy gazdaságosabb, biztonságosabb, fenntarthatóbb és környezetkímélőbb közlekedés érdekében.