Óvodába hívogató 2022 – Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium Kalkuttai Szent Teréz Tagóvoda

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

Óvodánk a Pécsi Egyházmegye fenntartásában, a katolikus iskola tagóvodájaként működik. A négy csoport befogadására alkalmas óvoda Paks központjában található. A műemlékvédelem alatt álló épület az elmúlt években teljesen megújult, a régi stíluselemeket meghagyva, Paks jellegzetességeit kiemelve, modern belső terek várják a gyermekeket. Az óvoda felszereltsége kiváló, az eszközállomány segítségével minden irányú fejlesztés biztosított. A gondosan megtervezett udvar mozgásfejlesztő eszközei aktív mozgásra késztetik a gyermekeket. A tornaterem is jól felszerelt, biztosított a mindennapi frissítő mozgás, a heti mozgásos foglalkozás. A pedagógiai programunkban hangsúlyos a keresztény nevelés. Támogatunk minden olyan pedagógiai módszert, illetve eszközt, melyek a gyermekek személyiségformálását segítik. Célunk, hogy minden kisgyermek megkapja a fejlődéséhez szükséges segítséget tehetségének feltárásához, hátrányának leküzdéséhez. Az óvodai fejlesztő munkát logopédus, fejlesztőpedagógus, gyógypedagógus és pszichológus segíti. 2022. szeptember 1-től körzethatár nélkül várjuk a gyermekeket a tiszta kiscsoportba, néhány gyermeket a tiszta középső csoportba és néhány kicsit a vegyes csoportba, ahol 3–7 éves gyermekeket nevelünk, fejlesztünk. Amit kínálunk: szeretetteljes, sokféle élménnyel tarkított mindennapok, játékos hitre nevelés. Választható/javasolt foglalkozások: mozgásfejlesztés, alapozó terápia; néptánc, kézműves, drámajáték, énekfoglalkozás; logopédia, fejlesztő foglalkozás; vízhez szoktatás.

Fotó: Babai István/Paksi Hírnök

A beiratkozás 2022. április 20–21-én lesz, a 7030 Paks, Kossuth Lajos u. 2. alatt.  Parkolási lehetőség: 7030 Paks, Kossuth Lajos u. 6. Telefonszámunk: 06-30/481-77-25.

A beiratkozással kapcsolatban, további tájékozódás céljából figyelmükbe ajánljuk intézményünk honlapját és Facebook-oldalát is: baloghakatisk.hu; facebook.com/baloghantalkatolikusiskola.