Kiváló szereplés az országos bajnokságon

Az ifi és U23-as világbajnokság – ahol hárman is képviselik az ASE-t – előtti héten zajlott le a felnőtt magyar kajak-kenu országos bajnokság, ahol a klub az éremtáblázat negyedik helyén végzett, olvasható a kajakkenu.ase.hu oldalon.

Mint írják, egy sikeres Európa-bajnokság – bajnoki arany Pupp Noémitől és előkelő helyezés 500 női kettesben, illetve férfi kenupáros 200 méteren – után a felnőttcsapatuk nekiugrott az országos bajnokságnak, ami után minden indulójuk szerzett bajnoki aranyat.

Pupp Noémi egy egyéni és páros arany mellett két győztes négyesben is evezett, Hodován Dávid az egyes (2 bronz) és a négyes (3 ezüst) mellett Koleszár Zoltánnal 200, míg a győri Kiss Balázzsal 500 párosban győzött, Kiszli Vanda az 5000 szólót hozta, míg Besenyei Ádám a bajnoki címet nyerő vegyes kenunégyesnek volt tagja.

A mától (08.30.) zajló ifi és U23-as világbajnokság résztvevői nem állhattak rajthoz, így a kajakos Vajda Bence, a kenus Kollár Kristóf és Juhász István is kihagyta az ob-t, de remélhetőleg a világbajnokságon kárpótolják magukat a kihagyott bajnokság miatt, olvasható a honlapon.

Forrás: ASE

Az augusztus 24–26-án Szolnokon lezajlott felnőtt és parakenu magyar bajnokság paksi eredményei és az éremtáblázat ide kattintva elérhető.