Tartsuk be a sebességkorlátozást

Trafiboxot telepítettek Paks-Gyapa, Cecei út, 6231 sz. út 9+940 km-nél január 19-én. – A doboz kihelyezése indokolt volt, mivel nagy az átmenő forgalom a településen – tájékoztatott Szabó Péter Paks polgármestere. Hozzátette, az eszköz célja, hogy lassítsa a forgalmat, ezzel biztonságosabbá téve a településen a közlekedést. A polgármester kiemelte, hogy több éve húzódó probléma oldódott meg.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A fűtött, páramentes doboz 220 fokban forgatható, így mindkét irányból alkalmas a sebesség mérésre. Feil Csaba rendőr alezredes, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának megbízott osztályvezetője elmondta, hogy a rendőrség több évre visszamenőleg megvizsgálta, hogy mennyi a gyorshajtás a területen, és ez alapján döntöttek a berendezés telepítéséről. A traffipaxot időszakosan a rendőrség helyezi ki a dobozba, húzta alá Feil Csaba.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A trafibox készüléket a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vásárolta, és haszonkölcsöni szerződés keretében bocsátja Paks Város Önkormányzatának rendelkezésére. A telepítés költségét Spiesz József, a külső városrészek településrészi önkormányzatának elnöke választó kerületi céltartalékából finanszírozta.

Heizler Zoltán, a gyapai részönkormányzat képviselője elmondta, hogy az új eszköz kihelyezésével a lakosság igényének tettek eleget.

TelePaks Híradó: