Zúzottköves parkoló készült

Újabb állomásához érkezett az ÁFÉSZ áruház környezetének felújítása Dunakömlődön. A munkálatok során most zúzottköves parkolót alakítottak ki, és térkő burkolatú felületet az üveggyűjtő és a használt zsiradék gyűjtő konténereknek. A műszaki átadást ma (03.02.) tartották.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Szabó Péter polgármester azt mondta, hogy néhány éve még méltatlan látvány fogadta az itt a településre érkezőket, a helyi lakosság számára pedig nem volt komfortos, jól közlekedhető az áruház környezete, ezért döntöttek a terület rendezéséről. Korábban térkő burkolat épült a parkolás és az átmenő forgalom biztosítása céljából, kihelyeztek kerékpártárolót, egy másik, projektben kerékpáros pihenőt alakítottak ki. – A most lezárult beruházásban zúzott köves parkoló épült, az üveggyűjtő illetve a használt zsiradék gyűjtő konténerek alá térkő burkolat, valamint zöldfelületrendezés is történt. Most már méltó a környezet mind a dunakömlődiek, mind a településre és Lussoniumba látogatók számára – húzta alá a polgármester.

Spiesz József, a nyolcas számú választókörzet önkormányzati képviselője is felidézte a területet érintő korábbi fejlesztéseket. Mint mondta, a részönkormányzati keretből megvalósult mostani beruházás is fontos volt, hiszen az érintett területen nem volt semmilyen szilárd burkolat, esőzések idején a járművek felhordták a sarat az új térkő burkolatra. – Ez a probléma most megszűnik, és még esztétikusabb lett a környezet, amelynek megújulását örömmel fogadta a lakosság – mondta a képviselő.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Siklósi Zoltán, a kivitelező ZO-BAU Kft. ügyvezetője úgy tájékoztatott, hogy a munkálatok során most százhetven négyzetméteren, harminc centiméter vastagságban kőzúzalékos pakolót alakítottak ki, amit hetven méter kiemelt szegéllyel határoltak. Emellett építettek egy hat négyzetméter alapterületű térkő burkolatú felületet az üveggyűjtő és a használt zsiradékgyűjtő konténerek elhelyezésére, valamint az árok megközelíthetőségét segítendő egy lehajtót.