Nyitva lesz a paksi strand

Paks polgármestere csütörtökön (03.02.) jelentette be, hogy az idei szezonban is megnyiták az ürgemezei strandot. Szabó Péter arról tájékoztatott, hogy a három medencéből kettőben egészen biztosan felfrissíthetik majd magukat a látogatók. A városvezető cáfolta azokat a hozzászólásokat, híreket, amelyek arról szólnak, hogy zárva marad a létesítmény.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Hosszú ideje tartó, a nyári szezonról szóló egyeztetéssorozat zárult le a napokban. A legfrissebb döntés értelmében az ürgemezei strandon az idei évben is lehet majd csobbanni, hűsölni. Szabó Péter, Paks polgármestere azt mondta, hogy a szakemberek megvizsgálták, hogy a városi strand a gépészete, statikája és a medencék állapota alapján alkalmas-e a fürdőhely biztonságos üzemeltetésére.

Szabó Péter sajtótájékoztatón (03.02.) jelentette be, hogy véget ért a vizsgálat. Kiderült, hogy az élménymedencét és a gyermekpancsolót nagy biztonsággal meg lehet nyitni nyáron. Ez azt jelenti, hogy a meglévő három medencéből kettőben egészen biztosan felfrissülhetnek majd a kánikulában a strandolók. A városvezető egyúttal cáfolt minden olyan internetes híresztelést, hozzászólást, amely a zárva tartásról szólt.

Bár a nagy medence nem lesz használható az állapota miatt, a körzet képviselője szerint az úszási lehetőség biztosított lesz. Kudorné Szanyi Katalin azt mondta, hogy igyekeznek megegyezni az üzemeltetővel arról az idősávról, amelyben csak úszók használhatják az élménymedencét.

Rengeteg programnak ad helyet az ürgemezei strand. Focibajnokságot, bocsa versenyt és családi napot is rendszeresen tartanak a fürdőhelyen, amely nemcsak a rendezvények, hanem a hűsölés szempontjából is népszerű. 2020-ban például a Covid miatt rövidített, mindössze 53 napos szezon alatt összesen 17551 vendég váltott jegyet a paksi strandra, a napi rekord szintén 2020-ban egy forró augusztusi napon 883 fő volt.