Szívósan küzdő Oroszlány ellen győzött az ASE

Újabb hazai mérkőzést játszott az Atomerőmű SE NB I/A csoportos férfi kosárlabdacsapata, a bajnokság alapszakaszának 23. fordulójában az Oroszlány látogatott a Gesztenyés útra. Az összecsapás előtt az Atom a hatodik, míg az OSE a tizenegyedik helyet foglalta el a táblázaton. A felsőházi rájátszásba jutás szempontjából a paksi csapatnak nagyon fontos összecsapásnak mind a két csapat teljes kerettel vágott neki.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Vendég pontokkal indult a mérkőzés, Grubor betörésből válaszolt rá. Eilingsfeld triplájával 7-6-ra átvette a vezetést az ASE, de egy 2+1-es akció után ismét a vendégeknél volt az előny. Hullámzóvá vált a mérkőzés, hol itt, hol ott volt az előny, mind a két csapat gyors játékot játszott. Az Atom jobban dobta a hárompontosokat, a vendégek ezzel szemben a palánk alatt voltak eredményesebbek. A negyed végén Grubor triplája, majd két büntetője után is a paksi csapatnál volt az előny, de egy dudaszós távoli találattal egyenlítettek a bányászvárosiak.

A második negyed a paksi szerb légiós hármasával kezdődött, majd egy kétpontost is szerzett, de válaszul két tripla érkezett a másik oldalról. Minden paksi pontra érkezett válasz oroszlányi oldalról, a negyedik perc végén 35-37-nél időt kért az ASE. Edwin aktivizálta magát, közelről, távolról és büntetőkből is eredményes volt, a nyolcadik perc közepén a vendégek kértek időt 47-45-nél. Nem sikerült az OSE-nak ritmust váltani, hazai oldalról Edwin mellett Eilingsfeld is bekapcsolódott a pontszerzésbe. A bányászok az időkérés után összesen egy pontot tudtak szerezni a huszadik perc végéig az Atom nyolc pontjával szemben, biztos vezetéssel vonulhattak az öltözőbe a piros-kékek.

A harmadik felvonás is hazai kosárral indult, Buckingham hármasa talált utat a gyűrűbe. Próbálkozott az OSE, szigorítottak a védekezésükön és feljöttek hat pontra. Atkinson és Buckingham kétpontos találataival tíz pontra nőtt a hazai előny, de egy távoli találattal zárkózott a vendég. Eilingsfeld és Buckingham is dobott egy hárompontost, a hetedik perc végén időt kértek a vendégek 70-57-nél. Edwin büntetői után már 15 pontra nőtt a paksi előny, de egymás után szerzett két triplával tízen belülre jött az OSE. Kovács Ákos egy közeli találattal hűtötte volna le a vendégeket, de páran nem bírták a feszültséget. Volt egy kis kakaskodás Illés Máté és Edwin között, végül videózás után Illés, az egykori paksi játékos kapott büntetést.

Vendég triplával kezdődött a negyedik negyed, de jött rá a válasz, ha „csak” két pontos is. Őrizte előnyét a paksi csapat, Buckingham büntetői után már 13 pontra nőtt az ASE előnye, de váratlanul beesett két oroszlányi hárompontos, öt perc elteltével időt kért Csirke Ferenc. Rendezték a sorokat a piros-kékek, Atkinson zsákolása után már 87-76-ot mutatott az eredményjelző. Eilingsfeld is zsákolt egyet, majd értékesítette a büntetőit, az utolsó percre eldőlt a mérkőzés.

Fotó: Molnár Gyula/Paksi Hírnök

Atomerőmű SE – MVM-OSE Lions 91-82 (26-26, 29-20, 20-17, 16-19). Atomerőmű SE: Frank 4/3, Gulyás NJ, Pajor-, Taiwo-, Kovács Ákos 5, Eilingsfeld 20/9, Grubor 12/6, Csizmadia NJ, Edwin 23/5, Atkinson Jr. 8, Buckingham 19/9, Karosi NJ.

Csirke Ferenc: Sejtettük, hogy nehéz mérkőzés lesz, nagyon jól dobnak kintről, és nagyon jól egy-egyeznek. Az első félidőben nem is nagyon találtuk az ellenszerét, aztán a második félidőben sikerült ellépnünk, és tartani az előnyünket. Nagyon fontos a hátralévő három mérkőzés a rájátszásba kerülés miatt, megpróbálunk nyerni Zalaegerszegen.