Óvodai beíratás 2023 – Paksi Benedek Elek Óvoda Székhelyintézmény

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Első rész: A Paksi Benedek Elek Óvoda Székhelyintézmény bemutatkozása

Fotó: Babai István

A Paksi Benedek Elek Óvoda Mesevár Székhelyóvodája 1978 óta működik a lakótelepen, az Ifúság útja és a Gesztenyés út sarkán. Az óvodás korosztály igényeihez kialakított épületben hat csoportban, esztétikus belső környezet, szeretetteljes, családias légkör fogadja a gyermekeket. Minden csoportnak gondozott játszóudvara van, saját fedett homokozóval és mozgásfejlesztő játékokkal. A hatalmas udvarunkon modern, térkővel burkolt terek kínálnak lehetőséget a kerékpározásra, labdajátékokra. Minden gyermek egyedi, ezért nevelésünk alapelve: megfelelő figyelmet fordítani személyiségük és tehetségük kibontakozására. Nevelési programunk: Óvodai nevelés játékkal, mesével Mesevár módra. Nagy hangsúlyt fektetünk: A játékra mint a gyermek legfontosabb tevékenységére, hiszen a játékon keresztül fedezi fel a világot, és elengedhetetlen feltétele az egészséges fejlődésnek. A mese szerepére, ami ott van a mindennapjainkban, tanulás és szórakozás, egymásra hangolódás. A mese az anyanyelv zenéje és észjárása. A mozgásfejlesztésre, ami kiegészül sok szabad mozgáslehetőséggel az udvaron és szervezetten az ASE sportcsarnokban.

Fotó: Babai István

Amit kínálunk: logopédia (beszédjavítás szükség szerint), diszlexiaprevenció (tanulási nehézségek megelőzését szolgáló játékos foglalkozások), labdás ügyességfejlesztés, vízhez szoktatás, úszástanítás, korcsolyázás, színházlátogatás, hittan. A gyermekek nevelését gondos, megóvó, magasan képzett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező gyógytestnevelő, úszásoktató, fejlesztőpedagógus végzettséggel is rendelkező pedagógusok segítségével végezzük. Az óvoda címe: 7030 Paks, Ifúság u. 1/b., telefonszám: 75/510-917.

Fotó: Babai István