Óvodai beíratás 2023 – Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvoda

A közelgő óvodai beíratás kapcsán szeretnénk figyelmükbe ajánlani sorozatunkat, amelyet figyelemmel kísérve megismerhetik a városi óvodák székhely-, illetve tagintézményeit, bepillantást nyerhetnek mindennapi életükbe. A bemutatkozásban helyet kapnak a városban működő nem önkormányzati fenntartású intézmények is, hogy az érintett szülők teljes képet kaphassanak a lehetőségekről. (A sorozat részei visszakereshetők honlapunkon.) Az óvodai beíratásról szóló tájékoztató ide kattintva elérhető.

Második rész: A Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájának bemutatkozása

Fotó: Babai István

Nagy múlttal rendelkező óvodánk a Tolnai úton várja a leendő kiscsoportosokat, öt vegyes életkorú csoportban. Nevelőmunkánk során az a legfontosabb célunk, hogy a gyermekek új élményekkel gazdagodjanak, jól érezzék magukat, a szülők pedig biztonságban tudják őket. Játéktárunk sokoldalú, a komplex fejlesztőeszközöknek köszönhetően praktikus, biztonságos, könnyen kezelhető. Udvarunk egy zöld sziget, mely lehetőséget teremt az intenzívebb mozgásformák kielégítésére. A gyerekeknek lehetőségük van a természet csodáinak felfedezésére, ezt segíti az óvodánk mindennapjait átszövő Zöld szíves filozófa, megismerését szolgálja a Madarász ovi programunk, a vizsgálódásokhoz, kísérletezésekhez kialakított természetbúvár szoba, valamint az udvaron található környezeti nevelési mini tanösvény, a lepkekert, a gyógynövénykert, a magaságyások, a komposztszigetek. A gyermekek egészségét szolgálja az óvoda sószobája és tornaszobája. Óvodánk célja, hogy kulturált, gyermekbarát, családias környezetben, magas színvonalú pedagógiai munkával megalapozzuk a felnövekvő generáció környezettudatos szemléletét.

Fotó: Babai István

A szülőkkel való partneri kapcsolatunkat az általunk szervezett családi programokkal mélyítjük el. Az óvodánktól búcsúzó gyermekeknek Zöldszíves tábort, erdei óvodát szervezünk. A nevelési év keretében labdás foglalkozáson, gyermeknéptáncon, vízhez szoktatáson, gyógytestnevelésen és óvodai hitoktatáson is részt vehetnek a gyerekek. Fontos számunkra a tehetséggondozás és a felzárkóztatás, a lassabban fejlődő gyermekekkel gyógypedagógus, logopédus és fejlesztőpedagógus is foglalkozik. A játék elsődlegességére alapozva arra törekszünk, hogy a gyermekek a saját képességeikhez képest harmonikusan fejlődjenek.

Fotó: Babai István