Város napja kulturális kavalkád

Hetedik alkalommal volt Város napja rendezvény Pakson. Az Atom téren és környékén megrendezett programban szerepelt halászléfőző verseny, felvonulás, színpadi műsor, az előestén pedig kiállításmegnyitó.

Az idei Város napja kulturális kavalkádra május 20-án várták a lakosságot. A program előestéjén „…ahogy én látom Paksot” címmel helyi kötődésű művészek alkotásaiból nyitottak meg kiállítást a Csengey Dénes Kulturális Központban.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Acsádi Rozália, Győrffy József, Lovas Katalin, Makó András, Péger József, Szilágyiné Bende Márta, Szinger Zsuzsanna, Tumpek Györgyi és Zirczi Judit közös tárlatát Szabó Péter, Paks polgármestere nyitotta meg. A kiállítás június 12-ig tekinthető meg a kulturális központ nyitvatartási idejében.

Fotó: Babai István

A másnapi programban szerepelt a hagyományos felvonulás civil szervezetek, intézmények részvételével, szintén állandó programelemekként a paksi amatőr művészeti csoportok, civil szervezetek, intézmények, cégek bemutatkozása kóstolókkal, játékokkal, egyéb foglalkozásokkal, valamint a színpadi program helyi előadókkal.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Volt Takács Gyula-emlékverseny meghívásos ökölvívó-csapatbajnokság, gyermekprogramok és vásártér is ínycsiklandó ételekkel, italokkal, valamint kézműves kirakodóvásárral.

Fotó: Babai István

A felvonulás után Szabó Péter, Paks polgármestere mondott köszöntőt. Kiemelte, nagyon örül, hogy ilyen összetartó a város közössége, és beszélt arról is, hogy igen sokoldalú és színes a város civil közössége. Köszöntötte Paks két testvérvárosa, Reichertshofen és Zenta küldöttségét.

Elmaradhatatlan színfolt a halászléfőző verseny, amelyen idén huszonheten ragadtak fakanalat. A Paksi Deák Ferenc Egyesület csapata lett az első, a második és a harmadik díjat a Paksi Reform Főzőklub egy-egy csapata nyert el.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Az első díjat Horváth Zoltán vette át, aki elmondta, hogy a halmennyiség, a paprika, a só, a víz mennyisége, aránya megfelelő volt, ami meghozta az eredményét. Hozzátette, hogy csak pontyból készült a hallé, ami egyébként is gyakran kerül az asztalra.

Fotó: Babai István

Az idei Város napján az esti koncertet Bye Alex és a Slep adta, fergeteges volt a hangulat.

További fotókért kattintson a TelePaks–Paksi Hírnök Facebook-oldalára!