Pakson járt a környezetszépítő verseny főzsűrije

A Virágos Magyarország verseny szervezőbizottsága és a Magyar Turisztikai Ügynökség 30. alkalommal hirdette meg környezetszépítő pályázatát, amelyre Paks is jelentkezett. A verseny zsűrijének július 13-i látogatását követően a főzsűri képviselői is szemügyre vették a várost szeptember 4-én.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Mivel a Virágos Magyarország Környezetszépítő verseny első zsűrizésén kiválóan teljesített Paks, ezért érkeztek ismét bírálók a városba, egy második körös bejárásra. – Három megye tartozik egy régióba a verseny zsűrizésében, a miénkben Paksot találta a legszebb városnak az első zsűri. A szervezőbizottság a három megyében nyertes településekre küldi el a főzsűrit – tájékoztatott Laczkó Mária, a Nyugat-magyarországi régió zsűrijének vezetője.

Szabó Péter polgármester fogadta a városházán a szakembereket, és tájékoztatta őket arról, hogy az önkormányzat mennyi mindent tesz a környezet rendben tartásáért, megóvásáért, a zöldfelületek gyarapításáért. Ezt követően a főzsűri két tagja Klézl Terézia városi főkertészi tanácsadó szervezésében, helyi szakemberek kíséretében megtekintette a várost, a köztereket.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Laczkó Mária egyebek mellett kiemelte, hogy jó minőségben elültetett fákat és virágokat láttak a városban, szép évelőágyakat, jól fenntartott területeket, szép vízáteresztő burkolatokat.

Idén ismét öt hagyományos települési kategóriában hirdették meg a versenyt – a kis falvaktól a nagyvárosokon át a fővárosi kerületekig –, míg a határon túli magyarlakta települések immár negyedik alkalommal jelentkezhettek. Az idei versenyben kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság és a környezetszépítés mellett a közösségépítés is. Az eredményhirdetést októberben tartják.