Elkészült a demensgondozási egység az idősek otthonában

Demensgondozási egységet hoznak létre a Paksi Életfa Idősek Otthonában. A részleg kialakítását belső átalakítással oldották meg, a munkálatok értéke 4,6 millió forint, amit önkormányzati forrásból biztosítottak. A kivitelező az Apró-Bau Kf. volt.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– Régi igény volt a Paksi Életfa Idősek Otthonában egy demensgondozási részleg kialakítása, mert egyre több gondozott érintett, akik másfajta ellátást igényelnek. Fontosnak tartjuk az idősekről való gondoskodást, így a fejlesztés nem volt kérdés sem a városvezetés, sem a képviselő-testület részéről. A munkálatok eredményeképpen egy nagyon kulturált, 21. századi részleg áll az intézmény rendelkezésre – összegzett Szabó Péter polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzat igyekszik folyamatosan megvalósítani különböző fejlesztéseket az Életfa idősek otthonában, hogy minél komfortosabb legyen az ott lakók számára.

Ferenczi Ildikó, a Paksi Életfa Idősek Otthona intézményvezetője úgy tájékoztatott, hogy a fejlesztésnek köszönhetően huszonnégy demenciával élő gondozottról tudnak személyre szabottabban gondoskodni. – Az átalakítással nem zárjuk el a külvilágtól a demenciával élő gondozottjainkat, hanem az a fontos cél valósult meg, hogy még jobban tudjunk figyelni rájuk, igényeikre. A kialakított két foglalkoztató terem ezt segíti elő, illetve a terasszal a biztonságos levegőzésük is megoldott – emelte ki Ferenczi Ildikó, hozzátéve, hogy át tudtak csoportosítani az új részlegbe demens gondozottak ellátására képzettséggel rendelkező szakdolgozókat.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

Arról is tájékoztatott az intézményvezető, hogy két fürdőhelyiség teljes körű felújítása is megtörtént az intézményben, ahol a mozgáskorlátozott gondozottak fürdetését tudják megfelelő körülmények között végezni.