Elkészült a térségre vonatkozó komplex turisztikai stratégia

Szelíd energiák, természetközeli értékek címmel tartottak konferenciát a Csengey Dénes Kulturális Központban október 5-én. A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség NKft. által rendezett esemény célja az volt, hogy bemutassák az elkészült, térségre vonatkozó komplex turisztikai stratégiát.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

– A városunkba látogatók nem csak természeti kincseinket, épített örökségeinket tekinthetik meg. Megismerkedhetnek a löszön termelt szőlőből készült borainkkal, a paksi halászlével, valamint a velünk együtt élő hagyományainkkal. Az a skatulya, amelybe a fejlődés, az atomkor bezárta a várost, mára kinyílott. Folyamatosan teszünk azért, hogy Paksot ne csak az atomerőmű városaként emlegessék, hanem egy csodálatos, történelmi múltra visszatekintő, értékekkel teli, modern, XXI. századi településkép jelenjen meg mindenki előtt, ha Paksról esik szó – ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Szabó Péter polgármester a megjelenteket a Szelíd energiák, természetközeli értékek címmel megrendezett turisztikai konferencián a Csengey Dénes Kulturális Központban október 5-én. A Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség NKft. által rendezett esemény célja az volt, hogy bemutassák az elkészült, térségre vonatkozó komplex turisztikai stratégiát.

Grónay Andrea Mária, a Közép-Duna Menti Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, hogy először az aktív turisztikát lehet családiasabb, szelídebb szempontok alapján fejleszteni a térségben, ahol nagyon sok vár, kastély, irodalmi, kulturális érték és három borvidék található. Kiemelte, hogy az ezeket megalapozó tanulmányokkal előkészítették, továbbá hét fürdőnek a fejlesztését irányozták elő, amelyről készült egy megvalósítási tanulmány is. Továbbá fontos szempont a Duna-parti fejlesztéssorozat is.

A konferencián Révész Máriusz tartott előadást az aktív turizmus fontosságáról. Az államtitkár az mondta, a cél, hogy hazánkban négy év alatt 15 százalékkal csökkentsék a soha nem mozgó emberek számát.

Az eseményen Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója is előadást tartott. Prezentációjában kiemelte, hogy miért van szükség az atomerőmű beruházásra. Ezen kívül a jelenleg zajló munkálatokról is tájékoztatást adott.

A konferencia részeként helyi termékek vásárával, zenés irodalommal és workshoppal is készültek a szervezők.