A szociális szféra munkatársai tanácskoztak

Paks adott otthont a Bács-Kiskun és Tolna vármegyei Területi Szakmatámogatási Rendszer (TSZR) Konzorcium által szervezett konferenciának. Az október 4-i rendezvényen a két megye szociális szférájának munkatársai vettek részt, a rendezvényen előadást tartottak a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának vezetője, valamint a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet módszertani igazgatója is.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A Paks Kistérségi Szociális Központ tevékenységéről is beszámolt Szabó Péter, Paks polgármestere amikor köszöntötte a szociális ágazat megjelent képviselőit a paksi szakmai konferencián október 4-én. A Csengey Dénes Kulturális Központ adott otthont az első Bács-Kiskun és Tolna Vármegyei Területi Szakmatámogatási Rendszer (TSZR) Konzorcium konferenciájának. A városvezető köszöntőjében bemutatta a Paks Kistérségi Szociális Központ ellátási területét, továbbá méltatta a magas színvonalú feladatellátást.

Fotó: Szép Zsóka/TelePaks

A program egyik célja a tapasztalatcsere volt. Kálóczi Andrea, a Bács-Kiskun és Tolna Vármegye Területi Szakmatámogatási Rendszer Konzorcium gesztora a rendezvény kapcsán elmondta fontos, hogy a szakemberek találkozzanak célcsoportok szerint is, hogy az idősellátásban, a fogyatékosügyben, a hajléktalanellátásban, a szenvedélybetegellátásban, a pszichiátriai szociális ellátásban tevékenykedők egy helyen ismerhessék meg egymás tapasztalatait.

Kálóczi Andrea előadásában kitért arra is, hogy sikernek könyveli el a konzorcium összetartó erejét és a szakemberek közötti együttműködést. Mint fogalmazott, az együtt gondolkodás, az egy irányba tekintés rendkívül fontos és sikeresen valósul meg. A konzorciumi üléseket rendszerint meg tudják tartani, az intézményeket rendszeresen látogatják. Ezen találkozókra is megfelelő felkészültséggel érkeznek a kollégák. Belső képzést is indítottak a munkatársak számára, amelynek célja, hogy egymást fejlesszék.

A két megye szociális szférájának munkatársain kívül a konferencián részt vett a Belügyminisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztályának vezetője is. Dr. Andráczi-Tóth Veronika a szakképzési rendszer átalakításáról, a szakápolási központok létrehozásáról, valamint a nagylétszámú, ápolást, gondozást nyújtó intézményeket érintő aktualitásokról tartott előadást.