Országos Könyvtári Napok programsorozat

Paks is csatlakozott az Országos Könyvtári Napokhoz. A Paksi Pákolitz István Városi Könyvtárban és a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtárában várták programokkal az érdeklődőket október 2. és 8. között.

Hídépítők – a könyvhíd, a könyvtár összeköt – e mottó jegyében állította össze az Országos Könyvtári Napok programsorozatot az Informatikai és Könyvtári Szövetség. A kezdeményezéshez a Csengey Dénes Kulturális Központ könyvtára és a Paksi Pákolitz István Városi Könyvtár csatlakozott. A két könyvtár úgy állította össze a programokat, hogy ne legyen átfedés közöttük, így az irodalombarátok akár valamennyi rendezvényen részt vehettek.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A programsorozatot a kulturális központ könyvtárában nyitotta meg Szabó Péter polgármester október 2-án, beszédében szólt a könyvtári rendezvények jelentőségéről és ezen közművelődési intézmények szükségességéről. A könyvtári napok első vendége Benkő László író volt, aki Mátyás királyról és fiáról, Corvin Jánosról tartott előadást.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

Másnap, október 3-án a Pákolitz István városi könyvtárba várták az érdeklődőket, ahol Dragomán György író és Szabó T. Anna költő beszélgetett. A Kincskereső Gyermekkönyvtárban Széles-Horváth Anna Álompor a Holdon című mesekönyvének bemutatóját október 4-én tartották, majd ismét a városi könyvtárba várták a szervezők a közönséget. Gutai István, korábbi könyvtárigazgató beszélgetett egykori munkatársával, Villányi Rózsával az Egyetlen című, önéletrajzi ihletésű kötete kapcsán. Október 6-án ismét a gyerekeké volt a főszerep, akik a kulturális központban bábszínházi előadáson vehettek részt, az Álomzug Társulás lépett fel.

Forrás: TelePaks-Paksi Hírnök Facebook-oldal

A rendezvénysorozat október 8-án a Könyves Vasárnappal zárul a városi könyvtárban, ahol egyéb programelemek mellett kihirdették a nyári kincskereső játék eredményét. A könyvtári napok egész ideje alatt megbocsátás hete volt a paksi könyvtárakban, azaz elengedték a lejárt kölcsönzési idejű könyvekre a késedelmi díjat.