Egyeztetés a WANO vezérigazgatójával

Budapesten találkozott Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója és Naoki Chigusa, a WANO vezérigazgatója, írják a paks2.hu honlapon.

Forrás: paks2.hu

Jákli Gergely elnök-vezérigazgató Budapesten folytatott szakmai egyeztetést Naoki Chigusával, az Atomerőmű Üzemeltetők Világszövetsége (WANO) első számú vezetőjével. A WANO vezérigazgatója tájékoztatást kapott a projekt aktuális státuszáról és a közeljövő feladatairól. A felek egyetértettek abban, hogy egyre több ország látja be, atomenergia nélkül nem teljesíthetők a klímavédelmi célok, és a nukleáris termelőegységekre szükség van a nemzeti és globális ellátásbiztonság garantálásához.

Forrás: paks2.hu

A Paks II. Zrt. és a WANO szorosan együttműködik a nukleáris tapasztalatcsere területén. A WANO szakmai támogatást és kontrollt biztosít az atomerőművek üzemeltetőinek, ennek keretében rendszeresen, felülvizsgálatok során azonosítják a jó gyakorlatokat és a hiányosságokat a nukleáris létesítményekben. Ez a tapasztalatcsere már a tervezés és az építkezés során is hasznos, hiszen ezeknek az ismereteknek a segítségével megelőzhetők a nem kívánt események. A legutóbbi, áprilisi WANO workshop fókuszában is ez a tapasztalatcsere állt Pakson.

Forrás: paks2.hu